İslam alemi için büyük önem taşıyan Ramazan-ı Şerif ayına girmemize sayılı saatler kala hayatımızı kolaylaştıran mobil uygulamalar bu ramazanda olduğu gibi telefonlarımızda yerini almaya başladı. Bizde sizlere bu mübarek Ramazan ayı içerisinde kullanabileceğiniz 5 mobil uygulamayı listeledik.

Pazarı pazartesi bağlayan gece ( bu gece ) ilk sahurumuzu yapacak olmanın içimizde verdiği huzurla birlikte şu mübarek ayı iyi değerlendirebilmek adına tüm İslam alemi internet üzerinden dini içerikleri kaynaklara yönelmeye başladı. En çok arananlar listesinde yerini alan imsak vakti, iftar vakti, imsakiye gibi terimler aralama listelerinin başında yerini almaya şimdiden başlarken bizde sizlere bu Mübarek Ramazan ayı içerisinde ihtiyacınız olacak ve çokça kullanacağınız 5 mobil uygulamayı sıraladık.

Ramazan Ayı İçerisinde Kullanacağınız 5 Mobil Uygulama;


  • Namaz Vakti ( Yeni ) ;



Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geliştirilmekte olan bu uygulama üzerinden hem günlük hayatta hemde Ramazan ayı içerisinde, imsakiye, namaz vakitleri, dini günler ve geceler, kıble ( pusula ) bulma, ezan ve dua, size en yakın camiyi bulma vb. özelliklere uygulama üzerinden kolaylıkla erişebilirsiniz.

Uygulama üzerinde bulunan hatırlatma kısmından Ramazan ayı içerisinde İmsak ( Sahur ) vakti ve iftar vaktini hatırlatma olarak bu saatler yaklaştığında uygulama üzerindeki hatırlatma özelliği bu mübarek ayı sorunsuz bir şekilde geçirebilirsiniz.


  • Kur'an-ı Kerim ( Yeni ) ;



İslam ve Müslüman Alemi için önemli bir yere sahip olan Ramazan-ı Şerifi önemli kılan hususlardan biride öteki aylara nazaran ibadetle dolu geçirilen bir ay olmasıdır. Bu ay içerisinde yapılan hatimler, dualar, tutulan oruçlar ve kılınan namazlar ayın anlam ve önemini bizlere hissettirmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan Kur'an-ı Kerim ( Yeni ) isimli uygulama üzerinden Meal, Tefsir, Sesli okuma ve Kur'an-ı Fihristi gibi bir çok özelliği ulaşabilmeniz mümkün. iOS ve Android marketlerden ulaşabileceğiniz bu uygulama ile dolu dolu bir ramazan geçirebilirsiniz.


  • Nefis Yemek Tarifleri;



Ramazan ayı boyunca hazırlayabileceğiniz nefis tariflerin olduğu bu uygulama sayesinde evinizde vereceğiniz davetlerde yapacağınız yemeklerde yardım alabileceğiniz bir uygulama.

Çorba çeşitlerinden dünya mutfağına kadar bir çok kategoride yemek tarifi bulabileceğiniz bu uygulamaya hem Android hemde iOS marketlerden ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz.


  • Yemek Sepeti;



İşten geldiniz ve kendinizi güçsüz hissediyor yemek yapacak halde değilseniz imdadınıza bu uygulama yetişebilir. Yirmi bini aşkın restaurant ile anlaşması bulunan bu hizmet üzerinden dilediğiniz yemeği sipariş oluşturabilir ve iftar vaktinde aç kalmaktan kurtulabilirsiniz.


  • Ramazan Davulu ;



Ve son olarak da Ramazan ayı denildiğinde ilk aklımıza gelenlerden biri olan ramazan davulcusu. Bu uygulamayı listeye koyup koymamak arasında gidip geldim ancak çocukluğumuzda geceleri kapımızın önünden geçmesi için dakikalarca beklediğimiz ve bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip olan bunu atlayamazdım. O yüzden son uygulama olarak Ramazan-ı Şerifin vazgeçilmezi olan " ramazan davulu " uygulamasını ekledim.

Ramazan ayı içerisinde akıllı telefonlarınıza yükleyip bu ay içerisinde en çok ihtiyacınız olacak bilgilere ulaşabilmenize yardımcı olacak bilgilerin yer aldığı uygulama listesini sizler için hazırladım. Umarım aileniz ve sevdiklerinizle mutlu bir Ramazan ayı geçirirsiniz.

Ramazan ayınız mübarek olsun...

Bu yazı içeriğini beğendiyseniz paylaşmayı ve beni sosyal medya hesaplarımdan takip etmeyi unutmayın!