Portföyler endüstride yeni bir trend değildir. Aslında, işletmelerimizi şekillendirmedeki hassas payıdan dolayı hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır.

Portföysüz bir dünyayı hayal etmek olanaksızdır.

Yeni müşteriler çekmek, kişisel markanızı geliştirmek, çevrimiçi varlığınızı güçlendirmek ya da yeteneklerinizi işverenlere sergileme konusunda yatırımlar yapın. Yeteneklerinizi gösteren bir web sitesi bunu başaracaktır 😉

Çekici bir portföy oluşturmak zor olmayabilir. Nitekim şaşırtıcı bir portföy oluşturmak için bir grafik tasarımcı olmanız gerekmez.

İhtiyacınız olan şey şudur;


  • Yaptığınız işi gösterin. Web sitenizde ki ziyaretçilerin tam olarak neyi görmek istediklerini öğrenmek yerinde bir uygulama olacaktır. Ayrıca bu örnekler, potansiyel işverenlerin sizi kolay bulmasını sağlayacaktır.



  • Basit tutun. Basit bir portföy, daha az yoğunluk demektir. Yani ziyaretçilerinize kafa karışması ve göz yorgunluğu vermemeli. Aksine ziyaretçinin dikkatini, onların görmesini istediği şeye verdirirsiniz. Bir iz bırakmak, dikkat çekmek için savaşmanız gerekmez. Dikkat çekme mücadelesi, ziyaretçiyi rahatsız eden bir görünüme sebep olacaktır. Tutarlı bir his için, onu basitleştirin ve temizleyin.



  • Gezinmeyi kolaylaştırın. Bu, bir showroom oluşturduğunuz zamanlar için geçerlidir. Ancak göstereceğiniz küçük bir çalışmanız dahi varsa, bu sizi muaf tutmaz. Kategorilere ayırma sanatı hakkında bilgi edinin. Yani grafik tasarım veya kullanıcı arayüzü ile ilgili konuları tek bir yere, diğerlerini ise ilgili kategorilere ayırın. Çalışmalarınızı kategorize etmek, yeteneklerinizin ne kadar büyük olduğunu da gösterir.



  • Son olarak, hikayenizi ekleyin. Arka planda neler yaptığınız, çalışırken büründüğünüz kişinin türü de dahil olmak üzere nasıl bir işleyiş sergilediğinizi belirtmek, işverenlerin yeteneklerinizi bir çırpıda anlayıp size doğrudan ulaşmasını ve iş alma sürecinin hızlandırılmasını sağlayacaktır.


Müşterin, kapınıza doğru yürümeleri için en ideal örnek olmasının yanı sıra size ilham verebilecek birkaç portföye göz atalım!

Garden Estudio


http://gardenestudio.com.br/

Bu Gustavo Colombo. Lucas Bebber ve Jéferson Matana tarafından oluşturulmuş, basit bir portföydür. Güzel bir tasarım yaklaşımı vermek için dikkatli bir renk kombinasyonu ile beslenmiş, dikkat ve ilgi çekici bir web sitesidir.


Sophie Rousseau


http://www.sophierousseau.fr/

Web sitesi Fransızca olsa da etrafında inşa edilen cazibeyi bulmak çok kolay. Benzersiz tasarımların tüm boyutlarını görmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Lempens Design


http://lempens-design.com/
Bu tasarım çok şaşırtıcı! Arka plan elementlerinin hassas bir şekilde birleştirilmesi, görülmeye değer bir manzara oluşturuyor. Fakat uyarıyoruz, sayfa içerisinde scroll tuşunuzu kullanmaktan bozabilirsiniz 🙂


Femme Fatale


https://www.femmefatale.paris/en
Paris’teki bu yaratıcı sanat stüdyosu, editoryal, kültür ve lüks üzerine yoğunlaşıyor. Site, mükemmel bir tasarım üzerine kurulmuş, modern ve sadelik arasında ki ince melodiye emsalsizce uyum sağlamış bir baş yapıttır! Ayrıca, siteyi gezerken ön plana nazaran daha yavaş haraket eden bir arka plan içerir. Bu kullanışlı bir 3D tekniğidir. Bu tekniğin, cesur görüntülerle birleştirildiği zaman ki etkisi gerçekten şaşırtıcıdır.


Bert


https://bert.house/en/
Bu uzmanlar Hollanda’da yaşıyor ve uluslararası düzeyde çalışıyor. Ayrıca Amsterdam ve Londra’da da bulunuyorlar. Faaliyetleri, tasarım ve geliştirme ile markalaşma arasında değişiyor. Buna ek olarak; açık sözlü bir tasarımla iletişim kuran, bilgilendirici metin parçalarına serpilmiş görüntülerle dolu bir portföy!


Matt Farley


http://mattfarley.ca/

Bu da, görme zorunluluğunuzun bulunduğu başka bir portföy!
Matt, web sitesi geliştirme ve arayüz tasarımında uzman bir firmadır. Aynı derecede önemli olan, iyi düşünülmüş özelliklere fikirler üretmek için müşterileri ile birlikte çalışıyor. İyi bir kullanıcı deneyimi için tam bir doktor reçetesi! 🙂
Üstelik bu çalışmalarının yanı sıra daha fazlasını görmek isteyenler için Matt, e-posta gönderenlere cevap veriyor ve portföyünü göstermekten çekinmiyor.


Dejan-Markovic


http://www.dejan-markovic.com/

Bu, basitçe kullanıcı deneyimi ve tasarım hissi sunmak için inşa edilmiş bir portföydür.
Dejan Markovic ‘in tasarımları, kullanıcı etkileşimi ve kullanıcı deneyimi üzerine uzmanlaşmıştır. Halen InVisionApp için çalışıyor.


Seb Kay


http://sebkay.com/

Bu, yukarıdaki dört ipucunu da kapsayan bir portföydür. Basit ve gezinilmesi kolay, eserinin ve bir bölümünün iyi anlaşılmış görüntüsüne kadar bu portföy kesinlikle müşterileri ve işverenleri ele geçirmek için oluşturulmuştur.


Jonny Maceachern


https://jonny.me/
Daha az kesinlikle daha fazlasıdır.

Bu, önümüzdeki birkaç proje ile geliştirici, ancak beceriler ve deneyim açısından çok detaylı bir çalışmadır.


Melanie Daveid


http://melaniedaveid.com/
Bu portföy basit ama güzel.

Bir kullanıcı deneyimcisi ve sanat yönetmeni olan Melanie, portfolyosundaki kullanıcı arayüzü ve kullanıcı deneyimi üzerinde etkileyici bir görüntü oluşturuyor. Web sitesinde gezinmek gittikçe ilginç hale geliyor.
Daha iyi bir web elde etmek için en son teknolojiyi ve ekip çalışmasını kullanmak konusunda kararlı. Acı bir gerçek olsa da, bazılarımız projeler üzerinde kendi başına çalışmayı tercih ediyor.



Sonuç.
Yukarıdaki portföylerin sizi kendi portföyünüzü oluşturmaya teşvik edeceğini umuyoruz. Eklemek için yeterli sayıda numuneniz olmadığını mı düşünüyorsunuz yoksa nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? Yukarıda ki portföy örnekleri iyi bir başlangıç yapmanıza olanak sağlayacaktır.

Her birine göz atın ve portföy sahiplerinin inanılmaz becelerilerini hayata geçirmek için yaratıcılığını, tasarımını ve eserini nasıl kucakladığını görün.


Kaynak: http://grafikrin.com/ilham-alabileceginiz-10-inanilmaz-web-tasarim-portfoyu/