Hepimiz Google ile kafayı yediğimizden dolayı bazen olayı asıl gayemizden sapıttırıyoruz. Bilmediğimiz konular hakkında başlık açıyoruz. Sitemizi gerekli gereksiz heryere ekliyoruz ve sonuçta hit sayımızı arttırıyoruz. Peki bunu yaparken; okurlarımızı önemsiyor muyuz?
Veya gerçekten de sitemize giren kişiler bizim yazdıklarımızı okumak, güncel olaylar hakkında yorumlarımızı, düşüncelerimizi görmek için mi geliyor?
İşte gerçek bir blog yazarında olması gereken mantık!
Keşke tüm blog sahipleri az da olsa öz olan okurlarını bu kadar sevse ve sahiplense...
Yazının tamamını buraya kopyalıyorum, bence siteye gidip yorum da yapın!
Webmaster'lar olarak destek olmalıyız böyle kişilere ;)
Cancilar.net'in son yazısından alıntıdır:
Bu bloga 1,5 senedir fikirlerimi, aklımdaki soruları, heyecan verici olduğunu düşündüğüm bilgileri yazıyorum. Sağdan soldan duyuyorum, ***'da satılık bloglar görüyorum. "Günlük 1000 tekilli blog satılık". Benim de nereden baksanız 200 tane yazım var. Yazıların çoğu birden çok konunun birleşmesinden ortaya çıkıyor. Ben bu rakamlara ve kendi blogumun istatistiklerine bakıyorum. Oradan buradan kopyalanmış yazılar içeren bloglar günlük 1000 tekil ziyaretçi çekiyor. Neden benim blogum günlük ortalama 30 defa ziyaret ediliyor diye kendime soruyorum. SEO namına bir şey yapmadım, yapmam da zaten. Ben zaten elimdeki en değerli şeyimi sunmuşum.
Şimdi yazılarımın istatistiklerine baktım. 300 defa okunmuş, 100 defa, bazen 500 defa. Bu yerel gazetede yazan bir köşe yazarının istatistiğine yakın. Yoldan geçen 1000 kişi çok da önemli değil. Önemli olan yazılarımı okuyan insanlar var. Kim yolda 30 kişiyi çevirip bir yazı okutabilir? Hem de her gün.
Sonra günlük 30 tekil istatistiği çok memnun etti beni. 30 tekilin ***'da çok anlamı veya değeri olmayabilir ama ben 30 tekil ziyaretçimi çok önemsiyorum. Burada 30 insandan bahsediyoruz. Etli kemikli 30 insan. Benim düşüncelerimi günde 30 kişi okumaya geliyor. Aynı kişiler az olmakla beraber genelde farklı insanlar. Olaya adsense gözlüğüyle bakınca hiç anlamı yok ama burada tıklamadan çok daha değerli bir şey var. Beni dikkate alıp dinleyen 30 kişi var, bu insanlar genelde farklı kişiler ve her gün geliyorlar. Kim gerçek hayatında bu kadar geniş bir kitle ile fikirlerini paylaşabiliyor?
Sizi seviyorum 30 kişim.
Yazı Kaynağı: http://www.cancilar.net/2013/12/24/blog-okuyucu-sayisi/