Herkese merhabalar çok değerli Blog Kılavuzu okuyucuları bu gün her okurun severek takip ettiği kaliteli bloglar nasıl yazılır hakkında bilgi vereceğim yararlı olması dileğiyle...


1- Özgün Olun :
Kaliteli her blog yazarı insanlara kendi kurallarını kendi hitap şeklini kendisine özgü olabilecek davranışlarını okurlarına aşılamayı başarmış yazarlar kaliteli blog yazarlığını yakalamış yazarlardır. Özgünlük sadece yazacağınız içeriği ilk sizin yazıyor olmanız değildir. Konuşmanız ile insanlara hitap şekliniz ile okurlarınıza yaklaşım tarzında ile de özgün olmalısınız. Kısacası blog yazarken kendinize bir idolbelirleyebilirsiniz fakat o idolü taklit edemezsiniz. Blog yazarlarında insanların beklentisi öncelikle özgün içerik daha sonra da özgün bir yazar.
2- Sosyal Olun :
Burada sosyal olmayı istediğiniz yere çekebilirsiniz. Okurlarının yorumlarını cevaplamayan bir yazarı hiç kimse sevmez. Düzenli olarak yorumlara cevap vermeli ve okuyucularınızın istek ve önerilerini kısa zamanda dikkate almalısınız. Blog dışında diğer sosyal ağlarda da aktif olmalısınız. Okurlarınızın size en kolay ulaşabileceği sosyal ağlar da aktif olarak onların soru ve görüşlerine kolayca geri dönüş sağlayabilirsiniz. Aktif bir blog yazarını her okur seveceğinden kaliteli bir blog sahibi olmak istiyorsanız sosyal ağlarda elinizden geldiğince aktif olmalısınız.
3- Düzenli Olun :
Kaliteli blogları takip etmeye başladığınızda göreceksiniz ki o blogların yazarları içeriklerini düzenli giriyor ve okurlarının yorumlarını düzenli olarak cevaplıyor. Hal böyle olunca okurlarınseveceği blog yazarı olmak düzenli olmaktan geçiyor. İçeriklerinizi belli aralıklarla görmelisiniz yani günde 1 veya 2 tane içerik girerek blogunuzu belli bir düzene sokabilirsiniz. Sadece gireceğiniz içeriklerde değil okurlarınıza vereceğiniz cevaplarda da düzenli olun.
4- Gereksiz Anlatıma Kaçmayın :
Eğer insanlara bilgi vermeyi doğru yoldan değilde dolaylı yoldan anlatarak veriyorsanız bu hiç bir okuyucunun hoşuna gitmeyecektir. İnsanlar aradığı bilgiyi gereksiz bilgiler arasında aramaktan hemen sıkılır bu yüzden bir konu hakkında bilgi veriyorsanız doğrudan ve o konu dışına çıkmadan direk anlatımı tercih etmelisiniz.
5- Fazla Reklama Kaçmayın :
Bir blogda okuyucu gözünü yoracak en önemli faktör yapılan reklamlardır. Banner reklam veya tanıtım yazılarının kol gezdiği bloglar kaliteli bloglar arasına giremez. Tıkladığınız her yerden başka bir pencere açıldığını düşünün kuşkusuz yaklaşık 10 dakika sonra o site veya blogu terk edersiniz. Aşırı reklam alan blog yazarları da okuyucular tarafından pek de sevilmez.

Kaynak : http://blogkilavuzu.blogspot.com.tr/2015/04/kaliteli-blog-yazmann-5-altn-kural.html