Kaliteli Tanıtım Yazısı Nasıl Olmalıdır ?
Tanıtım yazıları , bir sitenin tanıtılmasında , popüler ve geniş bir kitle kazanmasında en önemli rolü oynayan faktörlerden biridir. Tanıtım yazıları sitenizi tanıtır , içeriği hakkında bilgi verir ve ziyaretçinin sitenize girmesini sağlar. Çoğu tanıtım yazısı yanlış hazırlanıyor veya etkili hazırlanamıyor , buda siteye fayda sağlayacağı yerde zarar olarak dönüyor. ‘Kaliteli Tanıtım Yazısı Nasıl Olmalıdır‘ başlıklı bu makalemde , doğru bir tanıtım yazısının nasıl olması gerektiğini maddeler halinde size aktaracağım , keyifli okumalar diliyorum.
Tanıtım Yazısı ve Faydası Nedir ?
Tanıtım yazısının basit tanımını makaleye girişimde yaptım. Detaylı olarak bahsetmek gerekirse , tanıtım yazılarında sitenizin içeriği , neler hakkında yayın yaptığı ve bir takım özellikleri belirtiliyor. Tanıtım yazınızı verdiğiniz sitedeki makaleyi okuyan ziyaretçi de , siteniz hakkında bilgi almış oluyor ve sitenize giriş yapıyor. Ayrıca tanıtım yazılarındaki link verdiğiniz kelimeler ile hızlıca SEO açısından yükselme yaşayabiliyorsunuz. Tanıtım yazılarını kaliteli sitelerden ücretli olarak satın alabilirsiniz , sırf tanıtım yazısı almak için gidip de ‘dandik’ bir siteden tanıtım yazısı almayın , SEO açısından , Alexa açısından ve kitlesi açısından iyi bir yerde olan sitelerden tanıtım yazısı alın ki , sitenize fayda sağlasın ve takipçi kitlenizi yükseltsin.
Kaliteli Tanıtım Yazısı Nasıl Olmalıdır ?
-Öncelikle tanıtım yazısı çok uzun olmamalı , makaleyi okuyan ziyaretçiyi sıkmamalıdır.
-Link verdiğiniz yazı sayısı maksimum 3-4 civarında olmalıdır , sadece link almak için tanıtım yazısı alıyorsanız , o tanıtım yazısı link çöplüğünden başka bir şey değildir.
-Tanıtım yazısında sitenizle ilgili herhangi bir logo , banner , afiş vb. bulunması ilgi çekmek açısından katkı sağlar.
-Tanıtım yazınızda sitenizi olabildiğince iyi tanıtmalısınız.
-Anahtar kelimelerinize tanıtım yazınızda link vermeniz , eğer site kaliteliyse o kelimede yükselmenize fayda sağlayacaktır.
-Tanıtım yazınızda ziyaretçinin sitenize girmesi için çarpıcı cümleler kullanın , örneğin ‘mutlaka girmeniz gereken bir site’ , ‘girmesseniz pişman olabileceğiniz bir site’ gibi tabirler ziyareçiyi sitenize çekmenize yardımcı olur.
-Tanıtım yazınızı eğer mümkünse sizinle aynı içerikte yayın yapan sitelere verin. Örneğin , webmaster blogu kategorisinde yayın yapıyorsanız , webmaster kategorisinde yayın yapan bir siteye tanıtım yazısı vermeniz , ilgili kitlelere ulaşmanızı sağlayacaktır.
-Tanıtım yazınız çokta kısa olmamalıdır , ortalama uzunlukta olmalı ve konu çok uzatılmadan sitenizden etkili bir şekilde bahsedilmelidir.
Nerelerden Tanıtım Yazısı Alabilirim ?
-Kaliteli bloglardan ücretli bir şekilde alabilirsiniz
-Forumların site tanıtımına izin verenlerinden üyelik açıp sitenizi tanıtabilirsiniz.
Bunlar ve benzeri birkaç kaynaktan tanıtım yazısı alabilir ve yükselme yaşayabilirsiniz.