Blog yazarları daima okuyucularının dikkatini çekecek yazılar yazmalıdır. Monoton bir bloghayatı geçiren blogcuların iyi bir blog yazarı olma şansları yoktur. Eğlendirirken eğiten ya da gerçekten eğitime adamış bir blogçunun blogu kendisini yansıttığı için okuyucuları daha bir kalıcı olacaklardır. Okuyucuları bloguna bağlayan bir blogçunun hal ve hareketleri de zaman içinde şekil alacağı için kendini geliştirme fırsatı bulacaktır.
Her blogçunun farklı tarzı vardır. Yazım şekli, blog tasarımı gibi etkenler, dışarıdan bakanlara sizin hakkınızda bilgi verecektir. Bloglar sürekli güncel tutulmalıdır. Güncel olmayan hiç bir blogun, ne size ne de okuyucularınıza hiç bir faydasının olmayacağını idrak etmelisiniz.
Okuyucularınızla konuşun. Fenomen bir blog yazarı iseniz eğer kullanıcılar sizi yakından tanımak isteyeceklerdir. Gerçekten sizi tanıtan sayfalar hazırlayarak, kendinizi okuyucularınıza tanıtabilirsiniz. Blogunuzda yapacağınız her güncellemeyi mutlaka okuyucularınız ile paylaşın. Paylaşın ki okuyucunuz blogunuza geldiğinde hüsrana uğramasın. Erken haber vererek okuyucunuzun o gün blogunuza ulaşamayacağını haber verirseniz ve açılacağı tarihi kesin olarak belirtirseniz size bağlılığı artacaktır.
Blogunuzda resmi dille yazı yazmayınız. Okuyucularınızı eğlendirecek şekilde, samimi ve içten yazarak okumalarını kolaylaştırabilirsiniz. Yazılarınızda web dünyasını ilgilendiren teknik terimler okuyucularınızın kafasını karıştırabilir. Mümkün oldukça teknik terim kullanmamaya çalışınız. İlgi çekici konulardan bahsetmek okuyucularınızın dikkatini çeker. Örneğin, “Bunları daha önce hiç görmediniz” veya “Buna inanamayacaksınız” gibi konu başlıklarınız ilgi çekici hal alır.
Bloglarınızda devamlı okuyucularınızla iletişim halinde olunuz. Onlara değer verdiğinizi bilmeliler. Balo’da giyeceğiniz elbisenin resimlerini çekip anket dahilinde okuyucularınıza danışabilirsiniz. “Bu gün ne yazsam?” ya da “Blogta okumak istediğiniz konular nelerdir?” sorusunu sorun okuyucularınıza. Onlarla ilgilendiğinizi bilsinler.
Blog tasarımınızı çok dikkatli seçmelisiniz. Okuyucularınızın gözünü bozacak şekilde küçük boyutlu yazılardan kaçının. Blogunuzda okuyucuların rahat rahat dolaşabilmesi için onlara hiyerarşi oluşturun. “Resimlerime gitmek için tıklayınız”, “Son yazdığım yazılarım” gibi hiyerarşi sistemini kurmalısınız. Mutlaka blogunuzun üst bölümlerine “Anasayfa” linki bırakınız.
Blogunuzu başka birinin dilinden de yazabilirsiniz. Kendinize hayali bir karakter edinerek, onun maceralarını anlatabilirsiniz. Eminim bu okuyucularınızın dikkatini çekecektir. Blogunuzun reel hayattaki kişiler tarafından duyulacağı endişesini aklınızdan çıkarmalısınız. Bu sizin yazma şevkinizi kırar ve istediğiniz gibi bloglayamasınız. Aksine sizin hayata bakış açınızı blogunuzdan öğrenecek insanların sizin gerçekte nasıl bir insan olduğunuzu bilmelerini sağlayacaktır.
Blogunuzda yazım yanlışı ya da sistemsel hatalara yer vermemelisiniz. Okuyucularınızane anlatmak istediğiniz uzatmadan anlatmalısınız. Konuyu çok uzatmanız halinde okuyucularınız sıkılabilir. Kısa ve öz anlatarak neyin ne olduğunu okuyucunuza aktarmalısınız.
kaynak: ben