Bu Yazı ZeetRopol Tarafından Yazılmıştır.

Yeni bir web site açtıysanız veya hali hazırda bir web sayfanız varsa en önemli şeylerden biriside web sitenizin hızıdır. Web sitenizin açılma ve yükleme hızı kullanıcı deneyimini etkilemekle birlikte Google'da index alabilmek içinde oldukça önemlidir.

Web Site Hızı Nedir?

Web site hızı, web sayfanızın yüklenme ve gezinme sırasındaki sayfa yükleme hızlarına eşittir. Siteniz ne kadar hızlıysa kullanıcılara o kadar rahat bir deneyim sunar.


Web Site Hızı Nasıl Ölçülür?

Web site hızımızı ölçmek için Google aracı olan PageSpeed Insights sitesini kullanacağız. Sadece web sitemizin hızını göstermekle kalmayıp seo, erişebilirlik ve sitenizdeki hataları da söyleyen bu web sayfası oldukça işinizi görecektir. PageSpeed Insights'e Git

En iyi Skor Hangisi?

Web sayfanız için sizlere 3 adet skor aralığı verilmektedir:0-49 eğer web sayfanız böyle bir puanda ise kötü bir hıza sahipsiniz demektir.50-89 eğer bu skor aralığında çıktıysanız gayet iyi bir web sayfa hızınız var demektir. Ancak yinede geliştirilebilir.90-100 bu skorsa en iyi hız oranlarına sahip olduğunuzu göstermektedir.
Bizim sitemiziz telefondan erişim hızı 88 çıktı. Bilgisayardan erişim hızı ise 97 çıktı. Seo oranımız ise iki tarafta da 90 ve 100 arası.

Web Site Hızınızı Neler Etkiler?

Web site hızınızı sitenizde ne kadar içerik olduğuda etki eder ancak düşük bir paydır. Asıl etki eden şeyler sitenizdeki kodlar, resimler, widgetler, videolar vb. şeylerdir.
Web site resimlerinizi düşük bir boyuta getirirseniz, gereksiz widget ve kodları kaldırırsanız web sayfa hızınızı arttırabilirsiniz. Tabiki de daha detaylı bilgi almak isterseniz pagespeed sitesi size neler yapmanız gerektiğini söylemekte.

Sonuç

Bu yazımızda web site hızı nasıl ölçülür, web site hızımızı nasıl arttırabiliriz gibi sorulara cevap vermiş olduk. Bu tarzda daha fazla yazı için sitemizi takipte kalın.