Webmaster Nedir ?
Kimdir bu webmaster ? Neyin nesidir, kimin fesidir ? Hemen açıklıyorum webmaster’ın Türkçe’deki anlamı “uzman” demektir..Bir web sayfası için sürekli olarak çözüm üretebilen, gelişiminde katkı sağlayan, problemleri çözebilen bir programcıdır.Son zamanlarda epeyce duymuşsunuzdur herkes webmaster tagları ekliyor kendilerine yada meslek olarak gösteriyorlar.Aslında o ekleyenlerin çoğu webmaster değil arkadaşlar.Çünkü webmaster olabilmek için işin inceliğini öğrenmek gerekiyor.Örneğin bir elektrikçisiniz ve bir sorun çıktığında çözebilmeniz gerekiyor gerekirse yeniden devresini yapmanız gerekiyor.Bir web sitesi içinde böyledir webmasterlar olmaz ise websitesi gelişemez yada teknik bir çözüm elde edilemez.Bakıldığında webmasterlar internet ağı üzerindeki scriptlerin yapımında,geliştirilmesinde de rol almaktadır.Örnek verecek olursak mybb,vbulletin,smf gibi forum scriptleri wordpress gibi blog scriptleri denilebilir.Genel hatlarıyla bu işlerin gelişiminde ve sorun çözümlerinde yer alan arkadaşlara webmaster deniliyor.Ayrıca webmasterlar programlamada; php,asp.net gibi yazılım dili bunun yanında veri tabanı olarak; mysql,mssql dillerinden 1 adet bilmek zorundadır.

Webmaster Ne Yapar ?
Webmasterlar bir websitesinin gelişmesini sağlar bunu yukarıda da bahsettim.Bu işi genellikle tek başına yapan kişilerdir daha doğrusu kendi tercihleri genellikle bu şekilde oluyor.Günümüzde bakıldığı zaman ülkemiz olarak webmasterlar daha çok artmaktadır ve her geçen gün içerisinde ekip arayışları artmaktadır.Bunlar için güvenilirlik ve iş bilgisi çok önemlidir.Tek çalışan bir webmaster daha çok bilgi elde ettiği gözlemlenmektedir.Bunun sebebi ise sorunlar ile tek başına kalmak ve bunun bilinciyle daha çok araştırmacı ruhu çıkmak , soru, sorun, sonuç üçlüsüne odaklanmasıdır.Her zaman tek bir webmaster kendi başına daha iyi işler çıkarabilir bunu hiç bir zaman unutmayınız.Tek bir webmaster kendi sitesini açabilir ve bunu geliştirebilir kendi sorunlarına kendi çözüm üretir. Ekip ruhu taşıyan webmasterlar çok rahat uyum sağlayabilir bilgi seviyeleri yeterlidir fakat sorunla tek başına kalınca sıkıntılı bir durum olur bunun sebebi yukarıdaki üçlü ike tek kalmasından başka bir şey değildir.Bunu aşmak için araştırma ruhuna sahip olması gerekir.Aslında burada sizlere tam olarak araştırma ruhunun sizlerdede olması gerektiğini belirtiyorum dikkatli okuyun yararlı bilgiler mevcut.

Webmaster hakkında sorulan bazı sorular;
Webmaster Nasıl Olurum ?
Webmaster Olduktan Sonra Neler Yapacağım ?
Webmaster Oldum İş Bulamıyorum ?
Şahsi cevaplarım;
Webmaster olabilmen için belirli bir emek, zaman zarfı ve bunun yanında yukarıda bahsettiğim programlama dillerinden php,asp.net bunun yanında veritabanı dillerinden mysql,mssql bilmen gereklidir. Not: HTML,CSS temel olduğu için bunu belirtmiyorum. Bu dediklerimi öğrendikten sonra belirli çalışmalarda farklı projelerde yer alacaksın ve kendini zamana bırakarak azimli şekilde çalışmanın sonuçlarını göreceksin.
Webmaster olduktan sonra kendinize özel bir web sitesi yürütebilir ve onun üzerinden etkili şekilde gelir sağlayabilirsiniz.
Webmaster olup iş bulamayanlar fazladır bunun sebebi ise son zamanlarda her önüne gelenin kendini webmaster zannetmesi ve bir diğer olay ölü piyasa.Bazı şahsiyetler kendilerini ve emeklerini ucuz olarak görüp para paradır şeklinde bir tavır sergileyerek 3-5 TL‘ye kendini düşürmektedir.Buda piyasayı düşürmektedir. Fakat siz bilgili , kaliteli olduktan sonra bunları aşabileceğinize kesinlikle inanıyorum.1 iş yaparsınız tavsiye edilirsiniz ardı arkası kesilmez.O yüzden kendinize güvenin ve kaliteli işler çıkartmaya bakın.
Makalem sizler için umarım faydalı olmuştur.Ben sizler için gerekli bilgileri okuyarak doğru sonuçları paylaşmaya çalıştım.Yorumlarınızı eksik etmeyiniz.

Kaynak: https://alihandro.com/webmaster-nedir-ne-yapar