Herkese merhabalar arkadaşlar. Bu gün yeni Blog yazmaya başlayan arkadaşlarımıza nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine dair ufak tefek altın tavsiyeler de bulunmak istiyorum. İlerde oluşacak hatalara karşı en azından bir kaç tecrübeleri olur. :)
Yeni Blog Yeni Heyecanlar :

Nasıl heyecan olmasın ki ister istemez. Yenisiniz Facebook ve Twitter kitlelerinizin dışına artık dünyaya sesinizi duyurma fırsatınız. Küçük de olsa bir siteniz var. :) Fikirleriniz var. Yardımcı olmak istediğiniz insanlar. Ulaşmak istediğiniz hedefler var. Her şeyden öte hedefleriniz için yanlış yollara sapmamanızı özellikle tavsiye ederim arkadaşlar. Herkesin bu işe başlamak için kendince bir nedeni vardır. Para kazanmak olsun, hobi amacı ile olsun, bilgi vermek amacı ile olsun sayamayacağım bir çok neden ile blog yazmaya karar verebilirsiniz.Çok güzel bir karar aldığınızı belirtmeliyim :) Hadi artık gelelim tavsiyelerimize :
Program Yapın :

Blog yazmaya bir hedef uğruna başladıysanız ve bir programınız yoksa pek bir şey başaracağınızı söylemem biraz yanlış olur. Bu işe başladıktan sonra ilk yapmanız gereken iş bir plan ve program hazırlamaktır. Günlük ne kadar yazı yazacağınızdan tutun, günlük tasarımınıza ne kadar vakit ayıracağınıza kadar. Her şeyi planlayıp programlayın ve düzenli çalışın. Programınıza asla ihanet etmeyin ve programın da dışına pek çıkmayın. Asıl amacınız bu işten bıkmamak olsun. Severek yapın bu işi. Programınızı günlük rütin işlerinize göre düzenleyin ki belli başlı aksaklıklar yaşamayın. Arada illa ki ufak tefek aksaklıklar yaşayacaksınız sorun değil. Elinizden geldiğince kurduğunuz düzene uyun !
Özgün Makaleler Yazın :

İnternette ufak bir araştırma yapsanız hemen herkesin özgün makale yazmayı önerdiğini görebilirsiniz. Niçin mi ? Çünkü Google kopyala yapıştır içerikleri pek sevmez ve indexleme taraftarı değildir. Siz ise Google ile dost olmak zorunda olduğunuz için. Onun kurallarına da uymak zorundasınız. Kopyala yapıştır içerik size pek zevk vermez sonuçta onu başkaları yazar ve siz 2 tuşla blogunuza eklersiniz. Konu hakkında bir soru gelse apışıp kalırsınız. Bu tarz şeylere gerek yok. Ayrıca kendiniz hazırladığınız bir makaleyi de gelebilecek soruları az çok tahmin edebilirsiniz ve sorular karşısında kararlı ve emin cevaplar vermekten çekinmezsiniz. Böylece hem okurlar hem de Google tarafından sevilen bir yazar olabilirsiniz.
Hileden Kaçının !!! :

En önemli kurallardan birisidir. Bu işe başlayan arkadaşlar az çok bir şey öğrenmeye başladığında hemen kolay yollar keşfetmeye başlar. Asla blogunuz da legal içerik dahi barındırmayın. Google tarafından yok sayılmanızın en büyük nedeni hiledir. Sahte hit çekmek olsun. Fake bir çok hile benzeri türevler piyasa da mevcut. Bu tarz şeyler ile çöplük sahibi bir blogger olabilirsiniz. Fakat yine de seçim sizin en azından biraz bu işten zevk almaya bakın ve elinizdekiler ile yetinmeye bakın derim.

Bunun dışında sizlere şöyle öneriler de verebilirim : Yeni başladığınız bir blog için elinizde yazmanız gereken belli konuları ufak ufak notlar alabilirsiniz ve bunları önceden hazırlayıp taslaklara kayıt edebilirsiniz. Bu sayede vaktinizin olduğu zamanlar da hazır makalelerinizi paylaşıma sunarak. Düzenli makale paylaşımı sağlayabilirsiniz. Ayrıca ilerde yazacağınız konuları da unutma olasılığınız ortadan kalkacak ve ilerde yazacak konu bulma sıkıntılarına girmeyeceksiniz. Vefakar olun yazılarınıza yorumlar gelmez. Siz yine de yazın okuyan olmaz siz okuyanlarınız varmış gibi yazın. Elbette indexleriniz arttığında o yazılar okunacak. Gereken yorumlar okurlarınız tarafından gelecektir. Bu işe başlayıp pes eden insan örneği çok azimli ve sabırlı olursanız ilerde tüm hedeflerinize ulaşabileceğinizi unutmayın.
Kaynak : http://sinanimamvine.blogspot.com.tr/2014/06/yeni-blogger-yazarlarna-altn-tavsiyeler.html