robot başlık etiketleri


Özel Robot Başlık Etiketleri Nedir?

 

Özel robot başlık etiketleri sitenizde paylaştığınız (yazı, sayfa, arşiv gibi) içeriklerin arama motorları tarafından görünebilmesine yani index alabilmesini sağlamaktadır. ZeetRopol'e hoş geldiniz diyerekten yazımıza geçelim.

SEO açısından bakıldığında, bir blog sitesinde gereksiz sayfa ve bölümlerinin taranması ve arama motorlarında listelenmesi veya buna izin vermek diyelim, SERP'lerde blog sitesinin performansını önemli ölçüde olumsuz etkilediğini biliyoruz. Bu açıdan bakıldığında, özel robot başlık etiketleri blog siteleri için hayati önem taşımakta. Yazımızın devamında bunu daha iyi anlayacaksınız.

Özel Robot Başlık Etiketlerini Etkinleştirme

Öncelikler blogger.com'a giriş yaparak web sitemizin yönetim paneline geliyoruz ve ardından ayarlar kısmını seçiyoruz. Sayfamızı biraz aşağı indirdiğimizde "Tarayıcılar ve dizine ekleme" bölümünden "Özel robot başlık etiketlerini etkinleştiri" seçiyoruz.

robot başlık etiketleri nedir

 

 

Ana Sayfa Etiketleri

Ana sayfa blog sitesinin kendisidir. Özel robot başlık etiketleri bölümünden Ana Sayfa için "noindex" ve "nofollow" gibi seçenekler olsada biz ana sayfamıza "all" ve "noodp" etiketlerini koyuyoruz.

AVvXsEg5Zyl5kg8-GJanRtagWWXpNXK1rBchPkiYGDy2Luo9QDJ0DmihNdAAPbcaGVq-K_fFjrt_KqGxbkZRIZHrchs0eMFRMS8I1SWWdTetjk3nTOXosQT1mmvAZrdrG5ymd8PMEK58-fh7QQoXp1gkV-_boWnTlhZT6Lc4_NP3_Jlm_CLFI1-x1ziJMZwdxM-e=s16000

 

 

Arşivleme ve Arama Sayfası

Arşivleme ve arama sayfası siteniz tarafından otomatik olarak oluşturulmuş ve kullanıcıların sitenizde gezmesini iyi yönde etkileyen bir farktördür. Bu sayfalardaki içerikler indexlenirse blogunuz için yenilenen içerik hatası almanıza sebep olur ve bu yüzden indexlenmemesi gerekir. Bu yüzden bu sayfalarda "noindex" ve "noodp" seçeneklerini seçiyoruz.

AVvXsEj0vd6bNPIZIPx6h-zWmNRTRO27qOea3RZLQiYdlkR4BgY7XHsXqi6ljWH0fUh6lJzDq0lHkyciDgIMGddzdNZUz-9ApniaJntbjByHFZ0ugQ0cHzQJAQoN6fg8lIZaGe0RZZidPUO91o5AD_fAwXIG1IzHjz2gxQAqBPEqGOIztNK4KOzlN5Qxw4siruEF=s16000

 

 

Yayın ve Sayfa Etiketleri

Yayınlar ve sayfalar blogunuzun yapı taşlarıdır ve indexlenmesi daha iyi olur. Blog içerikleri ve ziyaretcilerin buluşma noktası olduğunuda ekleyelim. Bu durumda "all" ve "noodp" seçeneklerinin seçilmesi daha iyi olur.

AVvXsEhXRku_crq7axsNkSbl4-ogAuuOnosGBtqMuX_-u3Kc3zUUhovCf9o2TgHPKJUyZ1rKRjQvLdteflh-BXQSVStFChGSexyJ-mXW_-vJ2WxHsbCCcS-O1IMrEiI1uwYHtar2b3YfSKQjSTaOS6emBSHuR79830RqzeVCtimpd6rofped-MKlQ2OTHESrNykz=s16000

 

 

Sonuç

Bu yazımızda sizlere blogger sitelerinizde özel robot başlık etiketleriniz nasıl olmalı onları anlattık. Söylediğimiz etiketler tamamen öneri ve bizim seçimimizdir.

Daha fazla bu tarzda yazı için sitemizi ziyaret etmeye devam edin.