Başlığa şahit olup da tıklayarak yazıma gelenler, özgüvenimin ne kadar da yüksek olduğunu ve neden bu kadar cesurca hareket ederek bu konuda böyle bir başlık attığımı merak edebilirler. Kendimizi her daim ölçmeli, hatalarımızı, noksanlarımızı gözler önüne serip, onlarla yüzleşerek, okuyucularımızla bu konuda dertleşebilmeliyiz arkadaşlar.
Geçenki yazılarımda Blog Dünyasına Hükmeden Altın Kurallar ve Blog Dünyasında İçerik Üretimi ve Yönetimi Üzerine Altın Kurallar başlıklı makalelerimde blogculuk alanına dair edindiğim tecrübelerimi ve içerik yazımında dikkat edilmesi gereken hususlar üzerine fikirlerimi ifade etmiştim.
Bu yazımda da sizlere blog yönetimi ve içerik yazımı üzerine neden başarısızlık yaşayabileceğimi kendim üzerinden anlatmaya çalışacağım. Umarım belirteceğim hataları, noksanları ben uygulamıyorumdur kendi blogumda. Düşünceleriniz de önemli benim için, yorum kısmında belirtebilirsiniz..
Blogumda Neden Başarısız Olabilirim
Bir blog açtığımda, ülkemiz şartlarında neden yüzde seksen, yüzde doksan oranlarında başarısız olabilirim? Ne gibi faktörler başarıma etkiyebilir, bunları tartışalım şimdi de..
1. Bilgi ve Amaç Eksikliğim
Blog açarken ben de sizler gibi çok düşündüm, hatta blogger'ın sitesine girdiğimde, blog linki ismini buluncaya kadar dahi cebelleştim durdum. Ne yazsam acaba dedim, ne konuda yazsam, ne üzerine ve hedef kitlem ne olmalı diye düşündüm durdum. Nihayetinde her ne kadar riskleri çok yüksek de olsa teknoloji ağırlıklı olmak üzere blogculuk alanından tutun yaşamın her köşesinden değerlendirmelerim üzerine birçok konuda paylaşımlarda bulunmaya karar verdim sizlerle..
Yaptığım şeyin doğru olduğunu kabul etmiyorum ama okuyucularımın belirtmesi üzerine içerik yazma kabiliyetimin yüksek olması dolayısıyla bu riskleri taşıyabileceğimi düşünüyorum arkadaşlar. Blog yazmaya başlamadan önce kesinlikle bir amaç edinmeliyim, bilgi sahibi olduğum konuda yazıyor olmam benim ve hedef kitlem olan okuyucularım için daha sağlıklı olacaktır.
Sabır, En Önemli Hususlardan Biridir. Vazgeçme..
2. Para Kazanma Hırsım
Başarının kolay gelmediğini bildiğim kadar para kazanma işinin de kolay ve basit olmayacağına adım gibi eminim elbette. Ancak şu çabuk ve çok para kazanma çabası yok mu ah o hırs ah. Üç beş kuruş kazanacağım diye kesinlikle olduk olmadık yerlere reklam alanları yerleştirip, okuyucumun gözündeki karizmamın düşürülmesine izin vermemeliyim.
Ters reklam mantığı adını verdiğim yanlış stratejiye kurban gitmemeli blogum. Teknoloji blogum var ise alacağım reklam bir makarna, bir pirinç ya da ne bileyim bir iç çamaşırı reklamı olmamalı, öyle değil mi arkadaşlar?
3. Yeterli Zamanı Ayırıyor muyum Kıymetli Bloguma
Zaman.. Söz konusu blogum ise adeta zamanımı kendim üretmeliyim diye düşünüyorum. Başarısız demek istemiyorum ancak başarıya ulaşamayan blogların bu durumlara düşmelerindeki temel etkendir zaman yönetimine yenik düşmek.
Blogculuk işi yazmak demektir, bir şeyler üretip, özgün içeriklerle okuyucunun karşısına çıkıp "Ben buradayım" diyebilmektir. Yazmaya ne kadar vakit ayırabiliyorsam, o ölçüde başarılı ve samimiyimdir. Çerezlerim'in başarıya ve hakettiği yere ulaşabilmesi için olabildiğince özgün ve düzenli içerik girişi yapmaya özen gösteriyorum arkadaşlar.
[B]4. İlham Aldığım Bloglardan Farkımı Özgün Yöntemlerimle Ortaya Koymalıyım[/B]
Ben bir blogger olarak elbette belirli konularda bilgi sahibi olamayabilirim, her şeyi bileceğim diye bir şey yok. Esas olan, blogları kopyalayıp yazmak değildir, o bloglardan ilham alarak kendi özgünlüğüm ile içerikleri yeniden yapılandırarak baştan üretmektir. Farkımı bu noktada ortaya koyabilmeliyim, yoksa okuyucular neden orjinali dururken, çakma kopyasını okusunlar ki?
Bütün bu hususlardan farklı olarak birkaç noktada daha dikkatli olmalıyım ki başarısızlık teğet geçip uzaklaşsın benden.
a. Yeterli seviyede değil; devamlı, kendimi çılgınlar gibi geliştirircesine okumalıyım, okumalıyım, okumalıyım..
b. İçeriğe başlamadan önce yazacağım konu hakkında yeterli araştırma yapmalıyım..
c. Yukarıda da belirttiğim gibi zaman yönetimini çok iyi seviyede ayarlamalıyım ki istikrarsızlığa sebebiyet vermeden, düzenli bir şekilde içerik paylaşımında bulunmalıyım..
d. Ziyaretçi sadakati diye adlandırdığımız kavramı özümseyerek, okuyucuyu blogumda kalıcı yapacak taktik ve stratejiler oluşturabilmeliyim..
e. Başarıya ulaşmada sabır denen olguyu çok iyi irdeleyip, inceden inceden, bunun yanında da ümit ve azimle faydalı paylaşımlarda bulunarak okuyucularımda memnuniyet ifadesini hakim kılmalıyım..
f. Hiçbir blogger ve hiçbir blog birden bire büyüyüp serpilmemiş, kendini olabildiğince süratle kanıtlayamamıştır, içimdeki ani büyüme isteğine bir set vurabilmeliyim..
g. Yalnızca içerik paylaşak yeterli değildir, yazılarımı, makalelerimi forumlarda, sosyal medyada ve diğer ilgili neredeyse tüm blogların yorum kısımlarında belirtmemişsem, içeriğimin pek fazla bir önemi olmayacaktır o an için. Olabildiğince yaymalıyım paylaşımlarımı, paylaşmak güzeldir..
h. Blog temamı gerektiği gibi nihayetlendiremeyip, devamlı bir tema değişikliğine gidişim başarısızlığımı da yanında getirecektir.
ı. Elimden geldiğince Etkinlik Düzenlemenin Blog Açısından Önemi başlıklı yazımda da belirttiğim gibi çekiliş ve kampanyalar düzenleyerek, okuyucuyu motive etmeli ve blogumda kalıcı kılma çalışmalarında bulunmalıyım..
Bu sıralama uzayıp gider böyle arkadaşlar. Önemli olan kendimi tanımalıyım, yapabileceklerimi ve yapamayacaklarımı keşfedip içeriklerimi ve blogumu buna göre yapılandırmalıyım. Umarım okuyucularım olarak siz değerli insanların gözünde başarısız bir blogger ve blog olarak addedilmiyorumdur. Olabilir, yanlışlarım vardır, hatalarım, noksanlarım mevcuttur. Söz konusu eksiklerimi yorum bölümünden benimle ve diğer okuyucularla paylaşırsanız çok memnun olurum. Sabırla okuduğunuz için teşekkür ediyorum..
Kaynak: http://www.cerezlerim.com/2014/03/blog-yazmada-neden-basarszm.html
İyi Çalışmalar..