netbozum
tr.link

Blogger .tr .fr .de .ru Gibi Uzantılar Kaldırılmalı mı ? Bilmeyenler İçin !

5 Mesajlar 1.308 Okunma
acebozum
tr.link

TalhaAzam TalhaAzam www.talhaazam.com Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 879
  • Beğeniler 14 / 172
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle şunu belirteyim google gibi bir firma kendi hizmeti olan blogger'in zararına olacak bir güncelleme getirmez.

Asıl konumuza gelecek olursak blogger'a son zamanlarda eklenmiş olan .tr gibi uzantılar sitemize zarar değil fayda sağlamaktadır.

İşin püf noktası bundan nasıl yararlanacağını bilmektir. Google sitenizi ornek.blogspot.com.tr şeklinde değil ornek.blogspot.com yani sizin uzantıyı kaldırdıktan sonra getireceğiniz uzantısız hali gibi tanımaktadır.

Şimdi gelelim nasıl bir yarar sağlamaktadır bu uzantılar;

Sitenize hangi ülkeden ne bazda girildiğini ayırt edebilirsiniz.

Bu uzantılar sayesinde siteniz içeriğine göre ülke bazlı sıralamalarda daha üst sıralara çıkar.

Sitenize Türkiye'den giren kullanıcı com.tr uzantısını görmekte iken Almanyadan giren bir kullanıcı .de uzantısını görmekte ve aynı şekilde google robotlarıda sitenizi Türkiye sıralamalarında tararken bu site Türkçe içerik içeriyor diye değerlendirirken Almanya sıralamalarında taradığında Bu site Almanca içerik içeriyor diye değerlendirir ve siteyi her iki ülkedede üst sıraya taşır. Bu örneği farklı ülkelerlede yapabiliriz.

Eğer fazla blogger ile haşır neşirseniz zaten bunu fark etmişsinizdir alexa ve backlink sorgulama araçları gibi site değerlendirme hizmetleri sitenizi uzantısıyla değerlendirmez aynı şekilde sizde sitenizi uzantıyla değil uzantısız haliyle oluşturmalısınız ki siteniz ulusal bir site olup tüm ülkelere aynı anda hizmet verebilsin.

Sitemi nasıl uzantısız oluşturabilirim ?
Blogger'dan sitenizi açtığınızda site içine eklediğiniz bağlantılarınızı ornek.blogspot.com.tr/page.html şeklinde değilde ornek.blogspot.com/page.html
gibi uzantısız şekilde eklediğiniz taktirde bu bağlantı Türkiye'den giren kullanıcıda ornek.blogspot.com.tr/page.html bu şekilde gözükürken, Almanyadan giren bir kullanıcıda ornek.blogspot.de/page.html şeklinde, Rusya'dan giren kullanıcıda ise ornek.blogspot.ru/page.html şeklinde gözükecektir.

Siz bu uzantıları kaldırarak aslında pek bi değişiklik yapmış olmuyor hatta blogger'in sizler için yapmış olduğu yararlı bir hizmetide engellemiş oluyorsunuz.

Yararlı olacağını düşündüğüm bir yazı oldu okuyanlar düşüncelerini yazarsa sevinirim.
Yazının Kaynağı İçin Tıklayın.
Ganez kabus54 islamahengi

kişi bu mesajı beğendi.

googleasistan
reklam

kabus54 kabus54 Makale Yazarı ve Editör Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / K
  • Meslek makale yazarlığı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 406
  • Beğeniler 195 / 60
  • Ticaret 56, (%100)
Ama yapmazsak indexer .com da kalırken alexa 0 oluo tr de index 0 olurken alexa gözüküyor.

• Üyelik 21.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 879
  • Beğeniler 14 / 172
  • Ticaret 1, (%100)

kabus54 adlı üyeden alıntı

Ama yapmazsak indexer .com da kalırken alexa 0 oluo tr de index 0 olurken alexa gözüküyor.

Hocam yapma kısa süre sonra alexa veindexlerin hızla düzeliyor.

islamahengi islamahengi İslam Ahengi Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 16 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
.com.tr blogger için ilk geldiğinde tüm sitelerde nasıl .com a dönülür diye bir arayış vardı ve çoğu kişi bunu kendi sitesi için uyguladı. Ben hiç bulaşmamıştım bu işe. Alexa yada diğer arama motorlarındaki arama sonuçları "ayna site vb." etkilenirmi diye ilk başta tereddütteydim. Ama üzerinden birkaç ay geçtikten sonra gördümki tüm değerler .com.tr üzerine sabitlenmiş ve hiç bir sorun kalmamış. hatta indekslenen sayfalarda ciddi bir yükseliş gördüm. Bu yazınızın için teşekkür ederim, deneyimime göre doğru bir paylaşım.

İslam Ahengi / 2010-2018 | https://islamahengi.blogspot.com.tr
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 21.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 879
  • Beğeniler 14 / 172
  • Ticaret 1, (%100)

islamahengi adlı üyeden alıntı

.com.tr blogger için ilk geldiğinde tüm sitelerde nasıl .com a dönülür diye bir arayış vardı ve çoğu kişi bunu kendi sitesi için uyguladı. Ben hiç bulaşmamıştım bu işe. Alexa yada diğer arama motorlarındaki arama sonuçları "ayna site vb." etkilenirmi diye ilk başta tereddütteydim. Ama üzerinden birkaç ay geçtikten sonra gördümki tüm değerler .com.tr üzerine sabitlenmiş ve hiç bir sorun kalmamış. hatta indekslenen sayfalarda ciddi bir yükseliş gördüm. Bu yazınızın için teşekkür ederim, deneyimime göre doğru bir paylaşım.

Yorumunuz için teşekkür ederim, yararlı olduğunu düşündüğüm ve hakkında bilgi paylaşımı fazla olmayan konular hakkında bildiklerimi paylaşmayı seviyorum. Umarım yararlı bir paylaşım olmuştur.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al