lostyazilim
tr.link

Blogger Twitter tarzı paylaşım yapmak

5 Mesajlar 940 Okunma
acebozum
tr.link

ykutlay ykutlay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2021
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek İşveren
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 29
  • Beğeniler 3 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba. Blogger'dan bir blog açıp, Twitter gibi az karakterli yazılar paylaşmak nasıl fikir. Google bu paylaşımları arama sonuçlarında gösterir mi?

elektronikssl
webimgo

alidemiral alidemiral WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 152 / 99
  • Ticaret 0, (%0)
Bunu bir blogger kullanıcısı yapıyor. Tek cümle var, ikincisi yok. Bazen üç beş cümle. Twitter gibi kullanıyor. Ondan sonra da "Blogger fenomeni olamıyorum" diye sızlanıyor. Bir cümleyi okuyup çıktıktan sonra o blog ziyaretçi mi kazanmış oluyor şimdi, anlamıyorum. Kayda değer bir konu bulup, doyurucu ve kaliteli bilgi veren bir blog mu değerlidir arama motoru gözünde, yoksa kısacık yazılmış çerez yazılar mı? Arama motorunu geçtim, okuyucu ne alabilir?

• Üyelik 12.01.2021
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek İşveren
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 29
  • Beğeniler 3 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
Evet haklısınız. Benim düşüncem doğru bilgiyi en kısa şekilde, kendi kelimelerimle aktarmak aslında. Gündeme dair birkaç konuyu ayrı yazılarda kısaca özetlemeyi düşünüyorum.

mehmet01 mehmet01 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek ...
  • Konum Adana
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 665
  • Beğeniler 329 / 328
  • Ticaret 1, (%100)
Aslında fikir güzel, ünlü bir gazeteci vs. yapsa takipçileri merak edip bakar ama ünsüz biri ne kadar önemli şeyler sôylese de ciddiye alınması pek kolay olmaz. Bloglar normalde de zaten düzenli takipçilerin kullandığı yerler değil artık. Ancak arama motorundan yeni kişilerin gelmesiyle ayakta kalıyorlar. İstisna olarak sosyal medyanın da yardımıyla fenomen olanların blogları tutuyor tabi ama dediğim gibi bunlar az sayıda. Genelde arama motorundan gelip bilgiyi alıp gider herkes. Birçok blogger'ın bile takip ettiği blog yok neredeyse arkadaşlarınınki hariç.

Kısaca bu şekilde bir blog sitesi yapılabilirdi ama benim düşüncem de tutmayacağı yönünde. Bunun için twitter var. Binlerce tweet de atsanız takip etmesi daha kolay olduğu halde takipçi gelmiyor mesela, çok az geliyor. Oysa twitterda bir kişiyi takip etmek, bir blog takip etmekten 10kat daha kolay.

Ama içinizde varsa siz yine deneyin bence. Ne kaybedersiniz ki, içinizde kalmasın. Hostinginiz varsa bir yemek parasına domain alıp açın bence. 1 yıl denersiniz. Para harcamak istemiyorsanız da blogger'dan açıverin. Bu sırada başka işlerinizi yapın ama onu da ihmal etmeyin. Baktınız belki tutarsa devam edersiniz. Burda 500 kelimelik onlarca makale ile blog açıp 100-200 hit alamayan ve sonunda kapatan oluyor. En fazla o durumda olursunuz fena mı? Salın gitsin... :)
Savas555

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 12.01.2021
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek İşveren
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 29
  • Beğeniler 3 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
Yorumunuz için teşekkürler. Öncelikle kendi alan adımla bir blogspot sitesi oluşturup deneyeceğim. Eğer iyi bir trafik yakalarsam wordpress ile devam edebilirim. Kaybedecek çok fazla birşeyim olmayacak.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al