Herkese merhabalar çok değerli Bir Garip Webmaster blogu okuyucuları bu gün siz değerli Blogger yazarları için Sosyal ağ kullanımı hakkında bir kaç değerli tüyo vereceğim umarım işinize yarayacaktır. Yazıma devam etmeden önce daha önceden yazmış olduğum Sitelerime İçerik Ekleyecek Zaman Bulamıyorum isimli yazımı mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Sosyal Ağ Nedir Nasıl Kullanılması Gerekir? :

Sosyal ağ denildiğinde herkesin ilk aklına gelen isimler bana kalırsa hemen Facebook ve Twitter oluyor ancak sosyal ağlar sadece bunlar ile kısıtlı değil arkadaşlar. Sosyal ağlar insanların hesaplar oluşturup bir biri ile farklı şeyleri paylaştıkları internet mecrasından ibaret sanal ortamlardır diyebiliriz kısaca. Hal böyle olunca Blogger yazarlarının da yeni okuyucu ve ziyaretçiye ulaşabilecekleri platformlar da haline geldi diyebiliriz günümüzde. Özellikle Facebook'da bulunan gruplar Blogger Yazarları için mükemmel bir ziyaretçi ve okuyucu bulabilecek alan haline gelmiş durumda. Bana kalırsa aslında Blog yazmanın 4 te 1'i sosyal ağları dikkatli kullanmaktan geçiyor o yüzden lütfen blog yazarları bu yazıyı büyük bir dikkatle okumanızı isteyeceğim sizden.

Düzenli Olarak Sosyal Ağ Paylaşımları Blogu Canlı Tutar:

Her gün nasıl ki blogunuzu taze içerik ile besliyorsanız sosyal ağ paylaşımlarınızı da her gün düzenli bir şekilde yapmanız hem blogunuzu güncel ve canlı tutacaktır hem de yeni okuyucular ve ziyaretçiler kazancınız günden güne sürekli katlanarak artacaktır. Gün içerisinde paylaştığınız bir yazıyı Facebook ve Twitter'da blogunuzu takip edecek kitleye doğru zamanlarda paylaşarak gerçekten Sosyal Ağların gücünün farkına varabilirsiniz. Mümkünse blogunuz için bir Facebook sayfası oluşturun, Twitter ve Instagram profili açın Google+ sayfası oluşturun ve bu sayfalarda blog takipçilerinizi toplamaya gayret edin. Bu sayede blogunuzu seven ve takip etmek isteyen kullanıcılar bu sosyal ağlardan kolayca sizi takip edebilir yeni yazdığınız yazılardan anında haberdar olabilirler. Şunu unutmayın yazdığınız yazılar ne kadar kaliteli olursa olsun eğer Sosyal Ağ paylaşımlarınıza gereken özeni göstermiyorsanız %50 verim kaybedeceksiniz demektir. Eğer blogunuza yeni okuyucular ve yeni ziyaretçiler çekmek istiyorsanız sosyal ağ paylaşımları için ciddi araştırma yapmanızı size tavsiye ederim. Ama telaşlanmayın temel olarak tüm ihtiyaçlarınızı bu yazımda değinmeye çalışacağım okumaya devam efenim :)

Aktif Saatlerde Paylaşım Daha Verimli Olur :

Blogger Yazarları için bu konu gerçekten çok önemli şimdi sosyal ağ paylaşımlarınız da çok dikkat etmeniz gereken bir konuya değiniyoruz. Örneğin blogunuzda yeni bir yazı paylaştınız ve bunu Facebook'ta paylaşacaksınız özellikle günün en aktif saatlerinde yani öğlen saat 12.00 ile 24.00 arası insanlar genelde burada olur ancak bu hedef kitlenize göre değişebilir. Örneğin blogunuzu takip edecek kitlenin yaş durumu 18-25 yaş arası genç kesimse bu sayı gece geç vakitlere kadar artabilir o yüzden bu kısım size göre değişebilir diyerek kendimi hedef tahtasının önünden sıyırmak istiyorum. Dağıtmadan devam edecek olursam günün en aktif saatlerinde yapacağınız paylaşımlar daha fazla insana ulaşacağından daha fazla okuyucu ve ziyaretçiyi blogunuza çekmenize olanak tanıyacaktır.

Paylaşımlarda Resim Kullanımı Çok Önemli :

Özellikle o an paylaştığınız yazı ile alakalı ilgi çekici resimler ile birlikte blog linkinizi paylaşmanız demek daha fazla kitleye ulaşmanıza olanak tanıyacaktır. Bu örneği sizlere bir facebook sayfamı baz alarak yapmak istiyorum. Aşağıda ki resimde konuyu aslında sizlere özetlemek istedim arkadaşlar. Resmi incelediğinizde resimli paylaşımım ile normal paylaşım arasında ki erişim farkı sanırım her şeyi anlatıyor. Şöyle bir de öneri verebilirim sizlere resimlerinizde kullanacağınız yazılarda devamı linkte gibi linke tıklamayı teşvik edici davranışlar blogunuza daha fazla okuyucu ve ziyaretçi çekmeniz de yardımcı olacaktır.


Hedef Kitlenize Göre Ağlarda Paylaşım Hayat Kurtarır :

Evet değerli Blogger Yazarları yine bir araştırma konusu çıktı size yalnız dikkat ettiyseniz yazının başından beri hedef kitleniz diyerek cümlelerime başlıyorum şimdi bunu özetlemek istiyorum sizlere örnekler ile. Örneğin bir Gezi Blogunuz var gezi blogunun takipçi kitlesi nerede olacak tutup futbol sayfasında aranacak haliniz yok elbette gezi gruplarında, gezi sayfalarında, Twitter'da gezi ile alakalı hashtaglarda yapacağınız paylaşımlardan bahsediyorum. Özetle blogunuzu açtığınızda hedeflediğiniz kitleyi sosyal ağlarda tespit ederek bu mecralarda yapacağınız paylaşımlardan alacağınız etki işinize yarayacaktır. Şunu unutmayın elinizde 1.000.000 beğeniye sahip bir Facebook sayfası olsun ve bu sayfa Futbol ile alakalı olsun sizin bu sayfadan paylaşacağınız tarihi bir yazıya kaç kişi tıklar? Bir de şöyle düşünün 1.000.000 beğeniye sahip bir Facebook sayfası var ve Tarih ile alakalı paylaşım yapılan bir sayfa ilk sayfamızdan 1000 kişi blogunuza girerse ikinci sayfadan belki 100.000 kişi sitenize girer mantık tam anlamıyla bu umarım açıklayıcı anlatmışımdır.

Son Olarak : Evet arkadaşlar bu gün Blogger Yazarları Sosyal Ağları Nasıl Kullanmalı isimli bir konuya değindik iyi de oldu 1 saatin sonunda bitti şimdi gidip bir kahve ve sigara ile kendimi ödüllendirebilirim. Hepinize keyifli bloglamar diliyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

KAYNAK