lostyazilim
tr.link

Domain Yönlendirme'den Sonra Webmaster Tools Ayarları

4 Mesajlar 1.841 Okunma
acebozum
tr.link

rikato rikato WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek diğer
  • Mesajlar 65
  • Beğeniler 9 / 6
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşlar.
Blogspot uzantılı sitem için com uzantılı domain aldım. Ve bu domaini Dnspark.net üzerinden, blogspot uzantılı siteye yönlendirdim. Şuan site açılışında ve yönlendirmeler'de herhangi bir sorun yok. Site düzgün bir şekilde (www .s i t e. com) olarak açılmaktadır.

Sorum şudur.
Yönlendirme yapıldıktan sonra, Webmaster Tolls ayarları en doğru şekilde nasıl yapılmalıdır.
Ben Webmaster Tolls'dan (blogspot.com) uzantılı siteyi tamamen silip yerine (com) uzantılı siteyi ekleyerek site haritasını tekrardan gönderdim.
Bunu yapmama gerek varmıydı?
Yada (blogspot.com) eski ekli olan siteyi hiç kaldırmayıp, (com) olan siteyi eklemesek olurmu?

Bu ayarlar tam olarak düzgün bir şekilde nasıl olmalıdır. Bilen arkadaşlar fikirlerini paylaşırsalar sevinirim.

elektronikssl
webimgo

ehliblog ehliblog Yeni adres: Teknojest Kullanıcı
  • Üyelik 19.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek mühendis
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 1557
  • Beğeniler 63 / 258
  • Ticaret 32, (%97)
hocam ÖM gönderdim

rikato rikato WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek diğer
  • Mesajlar 65
  • Beğeniler 9 / 6
  • Ticaret 1, (%100)

Teşekkür ederim hocam cevapladım

Ek Olarak:
Nette aratınca, "Domaini blogspota yönlendirme"yi anlatan onlarca makale var. Aynı içeriği bir birinden alıp yazmışlarda yazmışlar.
Fakat,
Yönlendirme sonrasında neler yapılmalı ?
Web Master Tolls ayarları nasıl olmalı?
Gibi sorular için 1 tane açıklayıcı makale bulamadım. Bence asıl olay domaini blogspota yönlendirmeden sonra başlıyor. Yönlendirme dediğimiz işlem 15 dakikada yapılıp bitiyor. Ama sonrasında neler yapılmalı?
Bunun cevabını bugün Google Blogger destek sitesinde yardım konusu açarak kesin net cevabı aldım.
Yönlendirme sonrasında neler yapmalıyız bu konuda benim gibi yeterli bilgi sahibi olmayan arkadaşlar olursa, Buraya bakarak Blogger Destek sitesindeki açtığım konuyu, yetkili kişinin cevabından öğrenebilirler.

karolla karolla WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazar
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 13 / 67
  • Ticaret 6, (%100)
Ben de com.tr domain aldım onu pr4 domaini me yönlendirdim. yeni domainim de pr4 olacaktır yakın zamanda değil mi? sonra bu yeni domaini mi kullanacağım.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al