lostyazilim
tr.link

Kişisel Bloglara Tavsiyeler

4 Mesajlar 642 Okunma
lstbozum
tr.link

sinans1996 sinans1996 twitch.tv/romanticarcher Kullanıcı
  • Üyelik 01.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Twitch Partner Streamer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** İ**
  • Mesajlar 1225
  • Beğeniler 110 / 260
  • Ticaret 20, (%90)
Herkese merhabalar arkadaşlar bu gün Blog türleri içerisinde en farklı olan Kişisel Bloglardan bahsedeceğiz yararlı olması dileğiyle Bununla beraber diğer yazılarım olan : Film Bloglarına Tavsiyeler , Teknoloji Bloglarına Tavsiyeler , Moda Bloglarına Tavsiyeler ve Gurme Bloglarına Tavsiyeler adlı yazılarımı da okumanızı tavsiye ederim... Blog : http://sinanimamvine.blogspot.com
Kişisel Blog Nedir ?
Kişisel blog diğer bloglardan farklı olarak yazar sabit bir konuya bağlı kalmadığı, ilk başlarda yazarlarının canlarını oldukça sıkan bir blog türüdür. Fakat zamanla istenilen randımana ulaşıldığında yazarına oldukça zevk veren bir blog tipidir. Benim blogumda kişisel blog :) Kişisel blogun en büyük sıkıntılarından birisi yazacak konu bulmaktır. Bazen insan ne yazacağını şaşırıyor doğrusu ayrıca index ve seo bakımından da oldukça yazarını zorlayan bir blogdur. Fakat doğru strateji ve adımlar ile başarının kaçınılmaz olacağı aşikardır.
Kişisel Bloglar İçin Konu Seçimi Nasıl Olmalı ?
Kişisel bloglarda konu seçimi tamamen yazacak kişinin doğrultusunda olmalıdır. Diğer bloglarda ufak tefek alıntılar yapılabilirken burada tamamiyle özgünlük söz konusu olacağından kişinin en iyi bildiği bir konuyu seçmesi 1-0 önde başlamak demektir. Çünkü en iyi bildiğiniz konuda yazabileceğiniz alt konuları ve insanlar size konu ile ilgili sorular sorduğunda daha rahat cevap verebilirsiniz. Ben kendime Sosyal mecra haberlerini ve Blogger Kullanımını konu edindim çünkü en iyi bildiğim platformlar bunlar. Siz de her hangi bir konuda ama çok iyi bildiğiniz bir konu olmasına dikkat etmeniz koşuluyla istediğiniz türden yazılar yazmaya başlayabilirsiniz. Kısaca özetlemek gerekirse arkadaşlar hayatınızda ben en iyi şu işi yaparım ben en iyi şu işi bilirim dediğiniz konuları seçerek yazmaya başlamınızı tavsiye ederim.
Kişisel Blogların Tasarımı Nasıl Olmalı
Her blogun tasarımında fazla görsellikten kaçınılmasını belirttiğimi okuyan arkadaşlar fark etmiştir. Ancak kişisel bloglarda böyle bir şey söz konusu olamaz. Tasarımınızda seçtiğiniz konu ile ilgili görseller barındırmak hem index hem de izleyicilerinize görsel bir şölen yaratır. Ancak görsellerin boyutunu açıklamak gerekirse aşırıya kaçmadan barındırmanızı öneririm çünkü aşırı büyük görseller Google botları tarafından spam olarak algılanmaktadır. Tasarımınız da sade kalmayın görseller barındırın renkli renkli imlemeler butonlar bulundurun çünkü o blog sizin dünyanız, sizin fikirleriniz tamamiyle sizi yansıtacağından dolayı hazır tema vs. kolaylıklardan kaçının biraz uğraşın ve hayallerinizi yansıtın.
Kişisel Bloglara Reklam Tavsiyeleri :
Kişisel blogumdan para kazanacağım diye direk reklamlara abanmayın zaten tasarımınız full görsel olacağından maximum 2 adet banner resim bulundurmak veya yazı içerisine reklamlar bulundurmak yeterli olacaktır. Ayrıca kişisel bloglar ile ilgili reklam bulma sıkıntısı yaşayacağınızdan dolayı Adsense kullanmanızı tavsiye ederim siteniz ile ilgili en alakalı reklamları oradan alabilirsiniz.
Blogu Güncel Tutmaya Çalışın
Kişisel blog takipçileri genelde bilginin peşinde olan insanlar olduğu için sürekli sizden yeni ve faydalı bilgiler bekleyeceklerdir. Bu işe girmeden önce yazmanız gereken konuyu ve alt konuları belirlemenizde fayda var. İnsanların istek ve taleplerine zamanında geri dönüş sağlamanız sizi takip eden insanları hem mutlu edecek hem onları teşekkür yorumu bırakmaya teşvik edecektir. Ayrıca güncel kalmak Google botlarının düzenli aralıklar ile yazılarınızı indexlemesine fayda sağlayacaktır. Umarım tavsiyeler yararlı olacaktır arkadaşlar okuduğunuz için teşekkür ederim sorularınızı yorum bırakabilirsiniz... Yazı ile ilgili görüşlerinizi yorum bırakabilir misiniz arkadaşlar diğer yazılar da blogumda mevcut seo kurallarına göre ne kadar uygun ne kadar düzenli bir yazı internette araştırdım bu tip yazılar yok ilk ben yazıyorum.

Sosyal olan her şey.
wmaraci
reklam

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4129
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
Daha fazla araştırma yapmanızı öneririm

RcpVS0198 RcpVS0198 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad R** V**
  • Mesajlar 411
  • Beğeniler 72 / 45
  • Ticaret 0, (%0)
En azından bilgilendirici bir yazı elinize sağlık.

sinans1996 sinans1996 twitch.tv/romanticarcher Kullanıcı
  • Üyelik 01.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Twitch Partner Streamer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** İ**
  • Mesajlar 1225
  • Beğeniler 110 / 260
  • Ticaret 20, (%90)

RcpVS0198 adlı üyeden alıntı

En azından bilgilendirici bir yazı elinize sağlık.

Teşekkür ederim hocam

Sosyal olan her şey.
wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 6 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 6 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al