Akıllı telefonların herkes tarafından kullanılmaya başlanmasıyla birlikte üzerinde ve içerisinde barındırdığı mikroplar nedeniyle çoğu kişi problemler yaşıyor.

Nasıl sizin sürekli bakıma ihtiyacınız varsa akıllı telefonlarında aynı şekilde bakıma ihtiyacı var. Bu aksatıldığı zaman vücudunuzu sağlık açısından tehdit eden unsurlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Akıllı cihazlar tuvaletlerden daha fazla bakteri barındırıyor ve akıllı telefonlarınızı eğer başka birisine veriyor yada dışarıda masa üzeri gibi yerlere bırakıyorsanız daha da dikkatli olmalısınız. Cihaz üzerinde kesinlikle koruyucu bir kılıf kapak kullanılmalı ve kılıf da düzenli aralıklarla temizlenmelidir.

Pek tuşlu telefon kullanan kalmasa da özellikle tuşlu telefonlarda bakteriler tuşların arasına girerek orada ürüyor ve sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Cep telefonları üzerinde bulunan microSD kart yuvaları , sim yuvası , kulaklık girişi gibi yerler çok fazla toz tutar. Bu girişler en az 3 ayda bir özenli bir şekilde temizlenmeli.

Nasıl temizlerim

Daha önce kullanmadığınız bir diş fırçası yardımıyla girişleri temizleyebilirsiniz. Ekran temizliği yapmalısınız ve ekran temizliğini kesinlikle sprey yardımı ile yapmalısınız. Telefonunun ekranını temizlemek için kullandığınız ıslak mendiller ekranı çizer ve ekranın toz tutmasını sağlar. Bu yüzden kesinlikle telefon için üretilmiş temizlik kitleriyle telefonunuzu temizleyin.

Ekran koruyucu film kullanın
Ekran koruyucu ve kırılmaz filmler kullanmanız telefonunuz için her zaman daha iyi olacaktır. Ekranın çizilmesini engellediği gibi ekranda bakterilerin birikmesini engeller. 3 ayda bir değiştirilmesinde yarar vardır.

Tuvalette telefonla oyun oynama , konuşma gibi hareketler çok yapılıyor fakat temizlik açısından bu oldukça yanlış bir harekettir.

Eğer imkanınız varsa telefon görüşmeleri için yanınızda kulaklık taşıyın ve konuşmaları kesinlikle kulaklıkla yapın. Bu vücudunuza mikrop bulaşmasını en aza indirecektir.

Kaynak: akıllı telefon bakımı yapmak