Pek çok Android telefon kullanıcısının cevabını aradığı Android telefonda zil sesi nasıl değiştirilir? sorusuna bu yazıda elimden geldiğince en ayrıntılı ve basit bir şekilde yanıt vermeye çalışacağım. Bilindiği üzere pek çok markası ne olursa olsun Android akıllı telefonda istediğimiz müziği zil sesi yapmak hiç de kolay değil. Teknolojinin gelişmesi ile beraber Aslında çok ufak bir sorun gibi görünse de bu işlem hala insanları derin bir araştırmaya sevk ediyor. Bazı telefon kullanıcıları telefonu satın alırken varsayılan olarak gelen zil sesini kullanmaya devam ederken bazıları ise bu zil sesini değiştirme ihtiyacı duyar. Eğer sizde Android telefonunuzun zil sesini değiştirmek istiyorsanızsize güzel bir haberim var. Bilgisayarsız ve 1 dk içerisinde o istediğiniz zil sesini kullanabilirsiniz. Aşağıdaki adımları tek tek uygulamaya başlayabilirsiniz.

1. Telefonunuzun dosya yöneticisine girip arama simgesine dokunun.

2. Ardından açılan arama çubuğuna "notification" kelimesini yazın.

3. Bu aramayı gerçekleştirdiğinizde karşınıza bir klasör çıkacaktır. Bu klasörün içi boştur.

4. Eğer yaptığınız arama sonucu bu klasöre ulaşıp içinin boş olduğunu gördüyseniz şimdi istediğiniz müziği veya zil sesini bulun onu kopyalayın.

5. Şimdi kopyalamış olduğunuz ses dosyasını Türkçe bildirimler anlamına gelen "notification" klasörüne atın.

6 Neredeyse işlemler tamamlandı. Şimdi ise telefonun Ayarlar bölümünden zil sesi kısmına giriyoruz. Burada telefonun kendi zil seslerini görüyoruz biraz aşağı kaydırdığımızda ise biraz önce kopyalayıp notification klasörüne atmış olduğumuz sesi görüyoruz. Eğer istediğimiz zil sesini görüyorsak işaretleyip ayarları kaydediyoruz ve işlem bitmiş oluyor.

Bu işlemleri aynı şekilde mesaj sesini değiştirmek için de uygulayabiliriz. Konu ile ilgili detayların yer aldığı bir video linki de buraya bırakıyorum videolu anlatım için izleyebilirsiniz.
https://youtu.be/XEHIZC5m5Vs


Bu arada yapamadığınız bir yer olursa lütfen çekinmeden bu konu altında bana yazın elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.