Apple, müşteri hizmetleri temsilcilerinin kolayca ayrıştırılmasını ve kullanıcılarla olan bazı iletişimlerin otomatik hale getirilmesini sağlayan bir akıllı asistan geliştiren Init.ai ekibini kiralamış durumda. Tabii ki bu ekip şirkete Siri konusunda önemli bir destek sağlayacak.

Init.ai ekibi Siri gelişimine katkı sağlayacak

Init.ai adlı girişim, doğal dil işleme ve makine öğrenimi ile insanlar arasındaki sohbet tabanlı görüşmeleri analiz edecek bir yapay zeka oluşturmaya odaklanmış. Bu girişim, haftanın başında yeni bir projeye katılmak üzere servisini kapatacağını açıklamıştı. Yani Apple, Init.ai girişimini adeta satın almışçasına kiralamış durumda.

Ekip, 16 Aralık 2017 tarihinde servisini tamamen sonlandıracak. Geçiş sürecinin mümkün olduğunca sorunsuz olmasının istediği ve Init.ai olarak yola devam edilmeyeceği paylaşılıyor. Apple şirketi satın almıyor. Herhangi bir fikri mülkiyet de elde edilmeyecek ve mevcut Init.ai hizmetlerini kullanılmayacak. Ekip sadece Siri kişisel asistan üzerinde çalışacak.



Tahminler, bu hamleyle Apple dijital asistanı için bir iş entegrasyonu sağlanmak istendiği yönünde. iOS 11 iMessage özelliği ile şirketlerin müşterilerle iletişim kurmasının sağlandığını hatırlatalım. Bu süreçte Siri’nin de aktif hale gelmesi için bir çalışma yapılacak olabilir.

Shiftdelete