Bilindiği gibi WhatsApp aşamalı olarak hem iOS hemde Android işletim sistemleri için sesli arama özelliğini aktif etti ve WhatsApp kullanıcı sayısına bakarak bu özelliğin sıklıkla tercih edildiğini belirtelim.
Avantaj ve Dezavantajları Neler?
Avantajları
Öncelikle sık seyehat ediyorsanız veya yurtdışına sık sık uçuyorsanız WhatsApp Sesli arama özelliği tam size göre çünkü normal hat aramaları yanında VoIP görüşmesi yapmış olduğunuz için hiçbir ücret ödemiyorsunuz.
Kısmen de şebeke erişimi WLAN ile bağlandığınızda normal hatlardan daha kaliteli.
WhatsApp rehberinizde ki kişilerle direkt bağlantı kurabilme keyfi.
Dezavantajlarına
Ses görüşmelerimizin akibeti olmayan güvenlik sorunu.
Ses kalitesinin normal hatlardan daha düşük olması.
Makalemize konu olan sorun:Veri kullanım sıklığı!
Her iki işletim sisteminden de karşılıklı olarak birbirinizi arayabileceğiniz WhatsApp sesli arama özelliği her iki işletim sisteminde farklı veri kullanımına sahip.Android işletim sistemi 1 dakikalık görüşmede 0,9MB - 1,5MB veri kullanırken;iOS işletim sistemi ise daha tutumlu davranarak 0,66MB değeri ile bizim kotamıza dahil adil yaklaşıyor.
Basit bir hesap ile WhatsApp ile yapacağınız görüşmenin 1 Saati size Android'de 90MB, iOS'ta ise 40MB veriye mal olacak bu yüzden,mobil kullanımda WhatsApp sesli aramayı kullanırken iki kere düşünmekte fayda var.
KAYNAK