Değerli okur, Fixya isimli site tüketici kaynaklı sorun giderme ipuçları yayınlayan dünyaca ünlü bir sitedir. Geçtiğimiz gün ise Apple (iPhone), Samsung (Galaxy),  Nokia (Lumia) ve Motorola (Droid) markalarına gelen şikayetleri karşılaştırarak “Smartphone Güvenlik Raporu“nu oluşturdu.

30 milyon kullanıcı tarafından akıllı cihazlar ile ilgili bildirilen şikayetlerin değerlendirilmesi sonucu Fixya, Apple’ı en güvenilir akıllı telefon seçti.



Apple’a yapılan şikayetlerin %35′i pil ömrü
Fixya’nın 30 milyon kişilik dev araştırmasında Apple‘ın iPhone ile iglili yapılan şikayetlerinde pil ömrü kullanıcı sorunları %35‘ni oluşturan bir numaralı sorun oldu. Bunun dışında Wi-Fi de gündeme getirilmiş olsa da, yeni özelliklerin kapatılıp açılamamış olması ikinci en büyük sorun olarak not düşüldü.



Geçtiğimiz yıllarda pil ömrü iPhone sahipleri için önemli bir konu olmuştur. En önemlisi, iOS5 ile ortaya çıkan düşük pil performansı. iPhone 5‘de de bu sorunun devam etmesi şikayetler arasında yer aldı.

Apple’ın en büyük rakibine gelirsek, Fixya kullanıcıları tarafından belirtilen şikayerler arasında Samsung mikrofon ve hoparlör konuları yer aldı. Motorola‘nın ise dokunmatik ekran ve Nokia‘ın en yüklenme süreleri ile ilgili şikayerleri vardı.

Takipte kalın, iyi günler!

Kaynak: Apple Medya
Yazar: Kaan Köse