Samsung’un büyük bir değişim sürecinin temellerini attığı, Galaxy S6 ve S6 Edge modellerini kullanıcılar ile buluşturmasının üzerinden, üç yıldan uzun bir süre geçti. 2015 yılı Mart ayında tanıtılan telefonlar için yeni güncelleme yayınlandı.

Tahmin edilebileceği gibi Samsung’un yayınladığı yeni güncellemeler güvenlik odaklı. Zira, Android 7.0 Nougat ile çalışan telefon için Oreo güncellemesini yayınlamaktan vazgeçen Samsung’un, yeni bir özellik sunması beklenmiyor.

Galaxy S6 güncelleme ile daha güvenli hale geliyor!
Galaxy S6 için G920FXXU6ERF5 ve Galaxy S6 Edge için G925FXXU6ERF5 sürüm numarasına sahip olan güncelleme, Haziran ayı güvenlik yamalarını cihazlar ile buluşturuyor. Her iki cihazın uzun süre sonra, güncelleme alması şaşırtıcı değil.

Zira, Galaxy S6 serisi Samsung’un aylık veya üç aylık güvenlik güncellemesi alan cihazlar listesinden uzun süre önce kaldırıldı. Bu nedenle Galaxy S5 gibi cihazlar ile benzer şekilde, uzun aralıklar ile yayınlanan güncellemeler göreceğiz.

İlk etapta Hollanda, Yunanistan, Polonya, Bulgaristan, Romanya ve İsviçre gibi ülkelerde yayınlanan güncelleme kısa bir süre içerisinde ülkemizdeki cihazlara gelecektir. Galaxy S6 sahipleri; Ayarlar > Yazılım Güncelleme > Güncellemeleri manuel olarak indir yolunu takip ederek güncellemeyi kontrol edebilirler.