Google, son dönemlere damgasını vurmasını beklediği Project Ara çalışmasını son hızla devam ettiriyor. Project Ara sayesinde telefonunuzun donanımlarını (tak-çıkar) istediğiniz zaman değiştirebilecek, yükseltebilecek veya azaltabileceksiniz. Bu sisteme sahip cihazlara ise “Modüler Akıllı Telefon” adını vermekteyiz. Resimde de görebileceğiniz gibi telefonun arka tarafında bulunan yeterince sade ve hoş görünen modüler sistem sayesinde Project Ara sıkıntısız çalıştırılabilecek. Artık yeni telefon değil, yeni modül satın alıcaz!

Project Ara’dan Muhteşem Özellik!

Son dönemlerde açıklanan bir başka özelliği ise cihaz açık iken modüllerin değiştirilebileceği haberi oldu. Bu haber Projecr Ara’yı tekrardan gün yüzüne taşıyarak, takipçilerini daha da heyecanlandırdı. Bu özellik neredeyse tüm modüller için geçerli olucak.

Project Ara, “Android L” İle Çalıştırılacak

Akıllı telefon(Project Ara)’nın Android L sürümünün, modüler akıllı telefon teknolojisine uyarlanmış Android sürümü ile çalışacak. Google’ın Project Ara için sıfırdan özel bir sistem yapması yerine, Android altyapısında bulunan bir sistemi kullanması bekleniyor.

Project Ara, 2015 Yılında Tanıtılabilir

Cihazın resmi olarak tanıtılma tarihi açıklanmamış olsa bile çıkacağı tarih hakkında iddialar ortaya çıktı. Project Ara’nın 2015 yılının başında, Ocak ayında tanıtılacağı ve aynı yılın 2. çeyreğinde tanıtılacağı gibi iddialar ortada. Cihazın satış fiyatının ise 50 Dolar olacağı biliniyor. Tabikide bu 50 Dolar’lık fiyat, akıllı telefonun modüllerinin olmadığı fiyat. Yani cihazın donanımlarını(modüllerini) siz toplicaksınız. Takılması gereken yerlere takarak, kendi telefonunuzu kendiniz hazırlicaksınız.

KAYNAK: http://www.webiyle.com/moduler-akilli-telefon-project-ara-ozellikleri.html