Google tarafından çıkarılan ve Nexus telefonların yerini alan saf android işletim sistemli Google Pixel modelinin devamı niteliğinde ki Google Pixel 2 çıkış tarihi belli oldu.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan kimi teknoloji tutkunları tarafından beğenilen kimi kesim tarafından bekleneni karşılayamayan Google Pixel ve Google Pixel Plus modellerinin devammı niteliğinde ki Google Pixel 2’in ne zaman piyasaya çıkacağı belli oldu. Google Pixel 2 bu yılın sonunda piyasada ki yerini alacak peki Google Pixel 2 saf android deneyimi dışında bizlere neler sunacak merak ediyormusunuz o halde makalemizi okumya devam edin.

Google Pixel donanım açısından kullanıcıları oldukça mutlu etmeyi başarmıştı. Ancak tasarım ve fiyat konusunda bunları söylemek biraz zor. Son kullanıcı bazında fiyat konusunda ve tasarım konsunda eleştiriler alan Google Pixel modellinin devamı niteliğinde ki Google Pixel 2 modelli tasarım anlayışında yeniliğe gideceğinden hiç kuşkumuz yok , özellikle ön taraftan bakınca Samsung cihazları andırması ayrıştığı tek noktanın arka tafta olması gibi tasarımsal benzerliklerin ortadan kalkacağını Google’un daha özgün ve daha şık bir cihaz ortaya koyacağını düşünüyoruz. Donanım olarak ise yine Google’un üst seviye bir telefon ile gelecektir, Google Pixel 2 teknik özellikleri bakımından kullanıcıyı fazlası ile tatmin edeceğini söyleyebiliriz. Ancak fiyat konusunda gelince Google Pixel 2 fiyatı ile kullanıcısını mutlu edeceğini malesef söylemek biraz zor.

Google tarafından yapılan açıklamalar gösteriyor ki Google Pixel 2’nin fiyatı selefine göre daha da artabilir. Google donanım bölümü başkanı Rick Osterloh fiyat konusuna ışık tutabilecek ilginç bir açıklamada bulundu. Osterloh “Google Pixel modelleri, Premium yani özel sınıfa ait olmaya devam edecek” dedi. Yani Google Pixel 2 fiyat konusunda iPhone cihazlarla yarışamaya devam edecek gibi görünüyor. Gönül isterki Google Pixel 2 özellikleri bakımından kullanıcıyı mutlu ederken, aynı zamanda fiyat konusunda da etsin ancak anlaşılan temenimiz gerçek olmayacak.

Kaynak