Günümüz teknolojisinde akıllı telefonlar hayatımızda yerini aldı. Yaşamımızın çeşitli alanlarında akıllı telefonlara ihtiyacımız oluyor. Önemli yerlere gittiğimizde fotoğraf çekinme gereksinimi, yakın çevremizdeki kişilerle 3G bağlantısı kurarak konuşmak gibi. Akıllı telefonlar, normal bir telefonun yapabileceklerinin daha ilerisini yapabilir. Akıllı telefonları kullandığımızda internette gezinmek ve yüksek grafikli oyunları oynamak gibi avantajlara sahip oluyoruz. Bunları yapmak için iyi bir işlemciye sahip olmamız gerekiyor. Buda akıllı telefonlarda yeterince var. Akıllı telefonları normal telefonlarla kıyaslarken daha üstün kılan en büyük özelliği ise mobil işletim sistemi olmasıdır. Günümüzde en çok Android İşlemci kullanılmaktadır. Mobil İşletim Sistemleri, bir cep telefonunda bulunmayan esneklik, özellik ve daha fazlasını verir.

Android, dünyada kullanılan en yaygın işletim sistemidir. Yapımcısı Google’dır. Android’in en son sürüm 4.4 Kit Kat sürümüdür.Android sadece dokunmatik ekranlı telefonlar için tasarlanmıştır. Android, uygulama mağazası olarak Google Play kullanılır.

İOS, Apple tarafından üretilmiş bir işletim sistemidir. Yalnızca Apple markalı İphone ve İpad gibi cihazlarda çalışır .İOS, uygulama mağazası olarak AppStore’u kullanır.

Symbian, dünyada Android’den sonra en çok kullanılan 2. İşletim sistemidir. Genellikle Nokia’nın telefonlarında bulunur. En güncel sürümü Symbian Belle’dir. Symbian, kızaklı ve tuşlu telefonlar içinde kullanılabilir. Symbian, uygulama mağazası olarak Ovi Mağazaları kullanır.

http://www.tashift.com/2014/06/hayatmzda-akll-telefonlar-ve-isletim.html

|Tarafımca yazılmıştır.