Henüz birçok kullanıcı, Google'ın en yeni telefonu LG Nexus 4'ü istemesine karşın stok sıkıntı nedeniyle temin edemedi. Buna karşın LG, sürpriz bir karar alabilir.

LG Nexus 4, 299 dolarlık fiyatıyla Google Play Store'da satışa sunulduğunda, ilk partinin tükenmesi birkaç saati bulmadı. Telefonu sipariş vermek için sanal kuyruklar oluşturan kullanıcılar, heyecanla ikinci partiyi bekledi ve birkaç hafta sonra yine benzer bir tablo yaşandı. "Paranın satın alamadığı" Nexus 4'ü almak isteyip de, "tükenmiştir" tabelasıyla karşılaşan pek çok tüketici bulunuyor.

Buna karşın The International Business Times haberine göre, LG her an şok bir karar alabilir. Yıl boyu yeni cihazları piyasaya sürmeyi hedefleyen LG'nin, Nexus 4'ü öncelik listesinden sildiği, hatta üretimini durdurmayı planladığı belirtiliyor. Henüz tüketicinin yoğun talebini karşılamamış olan, pazarda doyum noktasına oldukça uzakta bulunan LG Nexus 4'ün üretimine son verilme söylentisi, akıllara bir sonraki Nexus modelinin de LG markalı olabileceği ihtimalini getiriyor.



CES etkinliğinde Google ortaklığıyla çıkardıkları Nexus 4'ün; "büyüyen iş ortaklığıyla geliştirilecek pek çok ürünün ilki" olduğunu belirten LG; Barcelona'da önümüzdeki ay düzenlenecek Mobile World Congress 2013'te yeni cihazlar tanıtmayı planlıyor. Dedikodular, LG'nin yeni bir Nexus modelini 2 GHz çift çekirdekli işlemci ve henüz resmi duyurusu yapılmamış olan Android Key Lime Pie işletim sistemiyle tanıtacağını öne sürüyor.

Henüz birkaç aylık bir model olan Nexus 4'ün, böylesine yüksek talep görürken apar topar üretimden kaldırılmasını pek olası bulmuyoruz. Ancak LG, Nexus 4 üretimini yavaşlatıp, büyük eleştiri aldığı LTE gibi bazı eksikleri gidererek yeni bir Google telefonunu MWC 2013'e hazırlayabilir.

Kaynak: ShiftDelete.net