Psycho
<--! Am I Psycho? -->
Kat. Mod.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekçi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
2013 Mobil Dünya Kongresinin mobil yazılım açısından en önemli konusu kuşkusuz Firefox OS ile ilgili gelişmeler. Ancak söz konusu alandaki gelişmeler her zaman olumlu olmayabiliyor.
Android işletim sistemine sahip hemen her seviyede akıllı telefonlar üreterek ilgili sektörde Apple’ın en büyük rakibi konumuna gelen ve hatta son dönemlerde daha iyi bir grafik çizen Samsung’un Firefox OS kullanan akıllı telefon üretmeyeceği belirtildi.
Galaxy S3 ve Galaxy Note 2 ile birlikte Android işletim sistemiyle adı adeta özdeşleşen Samsung’un Firefox OS’a destek vermeyeceğinin bir başka nedeni de Tizen OS. Üzerinde çalışmaların sürdüğü Tizen OS, önümüzdeki haziran ayında boy göstermeye başlayacak ve Samsung’un bu yeni işletim sistemi oldukça sahiplendiği biliniyor.
Firefox OS, şu ana kadar Alcatel, Huawei, LG ve ZTE tarafından sahiplenildi. Söz konusu şirketlerin genel profillerine baktığımızda LG hariç tümünün giriş ve orta sınıf akıllı telefonlara ağırlık vermeleri Firefox OS kullanıcıdaki algısını etkiler mi, Samsung bunu da hesaba katmış olabilir mi zaman gösterecek.
Kaynak: http://www.tamindir.com/samsung-firefox-osa-hayir-dedi_h-2689/
Hatalıysam telefon etme, idare et (?)