Nokia hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Microsoft ile anlaşmış ve şimdiye kadar hiçbir ürün ortaya koymamıştı.Geçtiğimiz hafta Nokia Sun ile Nokia’nın Windows Phone 7.5 işletim sistemini ilk defa kullanacağını açıklamıştık.Ancak Nokia yeni işletim sistemi güncellemesini ve kullanılacak telefonları İstanbul’da tanıttı.

Nokia’nın Ortaköy Esma Sultan Yalısında yaptığı uluslararası etikinlikte ilk defa Symbian Belle işletim sisteminin kullanıldığı Nokia 603 modelini tanıttı.Temel olarak NFC (yakın alan iletişimi) özelliği, 1GHz hızlı işlemci, canlı ve parlak ekran ve yenilenen arayüzüyle farklılaşan Nokia 603, vergiler hariç 200 euro civarında bir fiyatla satılacak.

Nokia’nın ilk defa N9 modeli ile kullanıcılarına sunduğu işletim sistemi MeeGo’ya gerek görsel olarak gerek kullanım olarak Belle işletim sistemi çok fazla benzerlik gösteriyor.
Nokia 603 Teknik Özellikleri:

1 ghz işlemci
3.5 inç ClearBlack Çizilmez 360×640 çözünürlüklü ekran
5 megapiksel kamera
2 gb dahili depolama
Wi-fi, Agps, 3G, Bluetooth 3

Dokunmatik ekranda Nokia’nın oldukça büyük geliştirmeler yaptığı belli oluyor.Kusursuz dokunmatik tepkimesi; 6 adet tamamen değiştirilebilir ana ekran.Android işletim sistemlerinden alıştığımız (ve dün akşam yayınlanan Apple iOS5 işletim sistemine bile dahil edilen) ‘panjur’ hareketli üst bildirim penceresi Belle’de de mevcut.

Yeni işletim sisteminin kullanışlı arayüzü bir yana bu işletim sisteminde NFC (yakın alan iletişimi) mevcut.Uyumlu iki cihazı sadece birbirine dokundurarak tetiklenen ve son derece hızlı veri stransferi sağlayan NFC, ödeme yapmaktan fotoğraf transferine, belge değiş tokuşundan kimlik doğrulamaya, pek çok alanda hayatımıza girecek. Elbette en eğlenceli yönü, arkadaşınızla karşılıklı oyun oynayabilecek olmanız.

Kaynak: http://sanalplanet.com/symbian-belle-nokia-603-ile-geliyor/