Önce Carrier IQ adlı firmanın akıllı telefonlardaki tüm hareketleri izlediği ortaya çıktı.FBI’ın suskunluğu ise işin içinde olabileceği kuşkusunu doğuruyor…

Tarihin en büyük cep telefonu skandalına tanık olduk!

Bir Android uygulama geliştiricisi olan Trevor Eckhart,Youtube üzerinden yayınladığı görüntülerde Carrier IQ adlı Silikon Vadisi şirketinin,akıllı telefonların derinlerinde bulunan bir uygulama sayesinde basılan her tuşu basıl takip edip kaydettiğini gösterdi.

Andorid tabanlı HTV EVO modelini kullanan Eckhart,işleme başlamadan önce ilk olarak EVO’yu fabrika ayarlarına döndürüyor.Videoda bir packet sniffer yoluyla cihaz uçak modundayken basılan tuşların ve gelen metin mesajların nasıl kaydedildiği gösteriliyor.

Bunun ardından telefonu Wi-Fi ağına bağlayan Eckhart,Google web sitesini açtığında fiziksel konumunu paylaşmayı tercih etmese de Carrier IQ’nun yazılımının bunu kaydedebildiğini ispatlıyor.

Eckhart,HTC cebin sadece tanıtım amacıyla kullanıldığını,aynı izleme yazılımının Blackberry’lerde,diğer Android’li ceplerde ve Nokia’nın akıllı ceplerde bulunduğunu da sözlerine ekliyor.

Skandal şu anda FBI’a kadar dayanmış durumda.FBI’ın gizli bilgi olduğu gerekçesi ile Bilgi Özgürlüğü Yasası(FOIA) tarafından yapılan isteği geri çevirmesi,Carrier IQ firması ile ilgisi olma olasılığını artırmış oldu.

Trevor Eckhart’ın You Tube üzerinden yayınladığı video:



Kaynak: Tarihin En Büyük Cep Telefonu Skandalı