selamim
http://mehmetcabar.com/
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Endüstri Mühendisliği
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
Merhabalar,
Bugün Tp-Link TD-W8151N Router ürününü aldım ve komşudan gelen kabloyu Router'a bağladım. İnterneti harika bir şekilde dağıtıyor. Bilgisayarlarda hızlıca giriyorum ama bazen telefon (note 3 ve diğerleri) bağlanıyor ancak internet gelmiyor. Bazen de gelip gidiyor. Sorun nedir?
Bir sayfada WPA yerine WEB şifre koy demiş ancak koyamaya çalıştığımda WPS açıkken koyamazsın diyor ve kapatamıyorum da:) Çözüm önerisi olan varsa yazarsa sevinirim.
Çözüm:
Modeminizin 192.168.1.1 olan sayfasına giriş yaptıktan sonra Arayüz ayarları yazan menünün alt bölümünde bulunan Kablosuz sekmesine tıklıyoruz. Ayarlarımız Şu şekilde yapılandırılmış olmalıdır.
1-) Kanal Ayarı Sabit 11 yapılmalıdır. (AUTO yazacaktır. Standartı)
2-) WPS kullan Hayır işaretlenmelidir.
3-) Şifreleme Türü WPA2-PSK yapılmalıdır.
4-) Kablosuz Mac filtreleme Devre dışı olmalıdır.
Trustflow 42 Kaliteli Kişisel Blog: www.mehmetcabar.com | Mutluluk Satıcısı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Ameliyathane Hemşiresi
-
-
Ad Soyad
I** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
hocam tam bir bilgim yok bu hataya benzer bi hatayı zte markalı avea modemden almıştım ayar sayfasında yapabilirsiniz
selamim
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Endüstri Mühendisliği
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
ismail03 adlı üyeden alıntı
hocam tam bir bilgim yok bu hataya benzer bi hatayı zte markalı avea modemden almıştım ayar sayfasında yapabilirsiniz
Nerden olacağını bir bilsem zaten, :(
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Kullandığınız routerın DHCP client olarak ağa bağlandığını ve farklı bir ağdan dhcp yayını yapmadığına emin olun (DHCP ayarlarıyla uğraşmadıysanız büyük ihtimalle burda bir problem yoktur). DHCP serverın IP dağıtamamasından kaynaklanıyor olabilir, başıma gelmişti. Mobil cihazlarınızın (bağlanabilen ama internete erişemeyen) aldıkları IP adreslerini kontrol edin. Bilgisayarınızın IP adresiyle aynı ağdan IP alıyorsa sorun yok, fakat "169" ile başlayan bir IP adresi alıyorlarsa DHCP aktarımında bir problem var demektir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
selamim
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Endüstri Mühendisliği
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
Batuhan adlı üyeden alıntı
Kullandığınız routerın DHCP client olarak ağa bağlandığını ve farklı bir ağdan dhcp yayını yapmadığına emin olun (DHCP ayarlarıyla uğraşmadıysanız büyük ihtimalle burda bir problem yoktur). DHCP serverın IP dağıtamamasından kaynaklanıyor olabilir, başıma gelmişti. Mobil cihazlarınızın (bağlanabilen ama internete erişemeyen) aldıkları IP adreslerini kontrol edin. Bilgisayarınızın IP adresiyle aynı ağdan IP alıyorsa sorun yok, fakat "169" ile başlayan bir IP adresi alıyorlarsa DHCP aktarımında bir problem var demektir.
Çözümü buldum arkadaşlar. Teşekkür ederim.
Modeminizin 192.168.1.1 olan sayfasına giriş yaptıktan sonra Arayüz ayarları yazan menünün alt bölümünde bulunan Kablosuz sekmesine tıklıyoruz. Ayarlarımız Şu şekilde yapılandırılmış olmalıdır.
1-) Kanal Ayarı Sabit 11 yapılmalıdır. (AUTO yazacaktır. Standartı)
2-) WPS kullan Hayır işaretlenmelidir.
3-) Şifreleme Türü WPA2-PSK yapılmalıdır.
4-) Kablosuz Mac filtreleme Devre dışı olmalıdır.