Bu yazımızda sizlere Turkcell’in çıkarmış olduğu T11 modelinin özelliklerini kısaca inceleyeceğiz. Yazımızın içeriğinde T11′in teknik özelliklerine, kutu içeriğine ve T11′in içerisinde yüklü olan uygulamalardan da bahsedeceğiz. Tabi ki bunların yanında kişisel olarak görmüş olduğumuz kusurlardan da söz edeceğiz.


İlk olarak sizlere Turkcell T11′in teknik özelliklerinden bahsetmek isteriz.


  • İşlemci: 600MHz hızında Armv6 işlemci ve Adreno 200 grafik işlemcisi

  • RAM: 256MB

  • İşletim sistemi: Android 2.3.5

  • Hafıza: 162MB dahili hafıza ve MicroSD ile +32GB’a kadar destek sunulmakta

  • Kamera: 3.2MP

  • Ekran: 240 x 320 çözünürlüğünde 2.8-inç kapasitif ekran

  • Batarya: 1100mAh

  • İletişim birimleri: Wi-Fi, 3G, GPS, Bluetooth, MicroSUB ve NFC


Teknik özelliklere baktığımızda T11 modelinin T20 modelinden düşük özelliklerde, fakat T10 modelinin üst özelliklerine sahip olduğunu rahatça görebiliyoruz.


Turkcell T11′in Kutu İçeriği:


  • Turkcell T11

  • MicroUSB data kablosu

  • Şarj cihazı

  • Kulaklık

  • Kullanım klavuzları


Oldukça küçük ve hafif olan Turkcell T11′in kutu içeriğinden sonra sizlere T11′in içerisinde bulunan uygulamalardan bahsetmek isteriz.

Turkcell T11′i açtığımızda bizleri Turkcell’e sahip bir arayüz karşılıyor. Ekranın alt kısmında 4 adet arayüz sunulmakta. Ayrıca uygulamaları istediğiniz gibi ana menüde bulundurabileceğiniz 5 adet Widget sayfası bulunmakta. Widget üzerinde istediğiniz değişikliği rahatlıkla yapabilme imkanına sahipsiniz.

Ana menüye giriş yaptığımızda ilk olarak bizleri Turkcell uygulamalar karşılamakta. Ayrıca düşük özelliklerine rağmen menüler arasındaki geçişlerin de oldukça hızlı olduğunu söylemek isteriz. Bunların yanında ana menü içerisinde istediğiniz değişikliği yapma hakkına da sahipsiniz. Tabi ki T11′in birden çok uygulama çalıştırmada sorunlar yarattığını da belirtmek isteriz.

Mesaj kısmına girdiğimizde sanal klavye kısmının oldukça iyi olduğunu görüyoruz. Kapasitif ekran sayesinde oldukça rahat bir kullanım sağlayan sanal klavyenin büyük parmaklı kullanıcılar için de biraz küçük harfleri bulundurduğunu söylemek isteriz.

Mesaj bölümünden sonra web tarayıcısına kısaca bakalım. İlk olarak sizlere T11′in teknik özelliklerinin düşük olmasından dolayı web deneyimini mobil olarak sunulduğunu belirtmek isteriz. Bunların yanında T11′in sahip olduğu işlemci mimarisinden dolayı Flash desteği sunulmamaktadır. Tabi ki bu sebepten dolayı web üzerinden video izleme sıkıntıları yaşanmaktadır. Fakat hızla yayılan HTML5 sayesinde HTML5 sitelerinde rahatlıkla video izlenebilmektedir.

Turkcell T11′in 2 adet uygulama marketi bulunmaktadır. Bunların ilki Android’in resmi marketi olan Android Market’tir. Android Market sayesinde birçok uygulamayı rahatlıkla bulabilir ve T11′inize kurabilirsiniz. Diğer uygulama marketi ise Turkcell’in sunduğu Turkcell T-Market’tir. Turkcell T-Market sayesinden de rahatlıkla birçok uygulamayı kurabilir ve kullanabilirsiniz. Tabi ki buradaki uygulamalar Turkcell’in sundukları ile sınırlıdır.

Turkcell’in T11 içerisinde sunduğu diğer Turkcell uygulamalarından birkaçı:

Turkcell Online İşlemler: Bu uygulama sayesinde sahip olduğunu hattın tarife ve fatura bilgilerini rahatlıkla görebilirsiniz.

Turkcell Rehber: Bu uygulama sayesinde T11′inize kayıtlı olan kişilerin yanında sosyal ağlarımızda ki kayıtlı kişileri görebilir ve sosyal ortamda ki etkinlikleri rahatlıkla takip edebilirsiniz.


Turkcell Cep-T Cüzdan: NFC teknolojisi ile çalışan bu uygulama sayesinde kredi kartlarınızı ve ulaşım kartlarınızı temassız işlem yerlerinde bu uygulama sayesinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Turkcell Güncel: RSS desteği ile birçok haberden rahatlıkla bilgi almanıza imkan vermektedir.

Turkcell Videobul: Bu uygulama sayesinde video arayabilir, bulduğunuz videoları da rahatlıkla izleyebilirsiniz.

Turkcell Müzik: Bu uygulama Videobul uygulaması gibi aynı mantıkta çalışmakta ve aradığınız müzikleri bularak dinleyebilirsiniz.

Bu uygulamaların yanında dahili GPS sayesinde Google Map veya bu tür uygulamaları kullanarak Navigasyon ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz.


Turkcell T11′in dezavantajları:


  • Sahip olduğu işlemcinin Android oyun, video izleme gibi ihtiyaçları karşılamadığını belirtmek isteriz.


  • Ekranın küçük olmasından dolayı sanal klavye kullanımının oldukça zor olduğunu da belirtmek isteriz.


  • Müzik konusunda ise orta seviye bir performans sunduğunu söyleyebiliriz.


  • Bazı Android uygulamaların çalışmasında sorunlar yaratıyor.


  • T11′in kamerası karanlık veya az ışıklı ortamlarda net bir çekim sağlayamıyor.


  • T11′in kamerasının video performansının da oldukça kötü olduğunu belirtmek isteriz.


  • Flash desteği bulunmuyor.


Turkcell T11′in Avantajları:


  • Sahip olduğu NFC sayesinde kredi kartı veya ulaşım kartlarının işlemlerini kolaylıkla yapmamızı sağlıyor.


  • Fiyatına göre oldukça iyi performans sunduğunu da belirtmek isteriz.



Sizler için hazırlamış olduğumuz Turkcell T11 yazımızın sonuna gelirken gündelik hayatımızda ve orta seviyede internet deneyiminde Turkcell T11′in rahatlıkla kullanılabileceğini sizlere belirtmek isteriz. Tabi ki performans arayan kullanıcılar için ne yazık ki iyi T11 iyi bir deneyim sağlamayacaktır. Umuyoruz ki hazırladığımız yazı sizlere Turkcell T11 hakkında iyi bir bilgi kaynağı olacaktır.

Alıntıdır: Turkcell T11′in Detaylarını inceledik
Sizler için Turkcell'e gidip ürünü kendi ellerimle inceledim. Tabi ki benim Galaxy S bozulduğu için video fotoğraf çekemedim.