Günümüzde en önemli araçlarımızdan biri haline gelen cep telefonları alırken nelere dikkat etmek gerekir, bildiğim ve önemli olan unsurlarıyla sizlere anlatacağım.

Bildiğiniz üzere telefonlar artık "Alo demek ve mesajlaşmaktan" çok birer cep bilgisayarı haline geldi.
İlk önerim ihtiyacınızun ne olduğu ve hangi amaçla kullanacağınızı bilmek.Sonuçta her gün binlerce telefon üretiliyor, firmalar büyük bir rekabet içerisinde.

Eğer normal bir kullanıcıysanız telefonla fazla vakit geçirmiyor, teknoloji haberlerini fazla takip etmiyorsanız yenilikleri bilmek sizin için zor bir duruma gelecektir.Veyahutta internette uzun vakit geçirip telefon gününüzde sizin için çok önemli bir yer kaplıyorsa daha üst modeller için tercih yapmanız lazımdır.Son zamanlarda dillerde olan 4.5 G teknolojisini çoğu model desteklesede, sunulan internet hızına erişebilecekleri girişler yeterli değildir.

Şu dönemde herkesin daha iyi bildiği en iyisinin 100 mgbit desteklerken 1Gbit hızına kadar kullanma hakkınız vardır.Bu sebeple telefon alırken ne kadar hıza kadar internet hız desteği sağladığına dikkat edip almalısınız.

Çok kullanılan bir diğer özellik ise kameralardır arkadaşlar.Teknik detaylardan ve donanımdan pek haz etmeyen arkadaşlar megapiksel değerlerine bakarlar çoğu zaman.Tabi ki şunuda bilmeliyiz ki bir telefonun yüksek megapiksele sahip olması kaliteli olduğu anlamına da gelmemektedir.Ortam ışığını, kızıl ötesi odaklamayı, renk yoğunluğunu, led ve flash gibi diğer etkenlerde oldukça önemlidir.Bunca ayrıntı bilgininde yer aldığı bir alanda seçim yapmak epey zor gözüksede aslında çok basittir.

Telefon kıyaslama yöntemi ile tüm model ve telefonları karşılaştırarak hangisinin daha nitelikli olduğunu anlayabilirsiniz.Teknik özellikleri karşılaştırıp mantıklı bir seçim yapmanız ileriki zamanlarda pişman olmanızı engellerken vaktinizi ve paracıklarınızıda kurtarmış olacaktır.

KAYNAK : http://www.seyitshn.com/2015/10/yeni-telefon-alrken-dikkat-edilmesi.html