Bitcoin’le başlayan serüven Altcoinler ile devam ediyor, bu süreçte Altcoin’lere olan ilgide hat safada Altcoin alım satımı‘nda Altcoin analiz gibi süreçlerin takibini yapmak gerekiyor bu noktada işimize yarıyacak siteleri sizler için derledik.

Coinmarketcap

Coinmarketcap verileri inceleme başlıklı yazımızda biraz değerlendirme yapmıştık, ancak biraz daha üzerinde durmak gerekirse Altcoin’lerin takibi açısından çok tercih edilen, fiyat, dolaşımdaki Altcoin miktarı, 24 saatlik değişim, anlık grafikler gibi birçok alanın takibini yapabileceğiniz bir veri bankası.

Ayrıca son 24 saatin en çok değer kaybeden ve kazanan coinlerini görebileceğiniz Biggest Gainers and Losers kısmıda mevcut aşşağıda görebileceğiniz gibi.


Bunlara ek olarak toplam Kripto Para piyasası pazar hacmi, son 24 saatte yapılan işlem hacmi ve Bitcoin dominance yani Bitcoin’in Kripto Para piyasasının toplamda ne kadarını kapsadığını anlık olarak takip edebilirsiniz.

Coinworldindex

Coinmarketcap’e alternatif olarak popüler Bitcoin ve Altcoin piyasası takip platformlarından olan Coinworldindex arayüz bakımından anlaşılır bir yapıya sahip özellikle mobil için tercih edilebilir platformlar arasında Coinmarketcap’e ek olarak 24 saatlik en düşük ve en yüksek Altcoin fiyatlarınıda gösteriyor.


Bir diğer önemli özelliği ise overview kısmında Kripto Paraların 7, 30, 90, 180, ve bir yıl içindeki fiyat değişim yüzdelerini görebilirsiniz buda size neye yatırım yapmanız gerektiği konusunda büyük fayda sağlayacaktır. şu an için Bitcoin’in bir yıl içindeki büyümesi %664 baya iyi.


Cryptocompare


Listemizdeki önemli isimlerden biri olan Cryptocompare anlık güncellenen güçlü altyapısı ile çok tercih edilenler arasında ayrıca Api desteği konusundada önde geliyor.

İncelediğimizde göze çarpan diğer önemli özellikleri ise Kripto Paraların algoritmasını belirtmesi bu algoritmalara Altcoin nedir konusu ile giriş yapmıştık. Ayrıca Proof Type dediğimiz işlem onay tiplerinide belirtmekte. Kripto Paranın son olarak nerede işle yaptığını görmekde mümkün.


Coincap

Diğerleri ile benzerlik göstersede Coincap anlık düğümlerin sayısı, (Bitcoin ağının boyutunu tahmin etmek için kullanılır) son blok ve ortalama ücret gibi verileride listelemekte yine kolay bir arayüze sahip olan Coincap’in önemli bir özelliği ise seçtiğiniz Kripto Paranın üzerine tıkladığınızda size anlık olarak çubuk grafiklerden inceleme imkanı sunması

http://www.coincap.io/


Coingecko


En iyisini sona sakladık diyebiliriz, fazlasıyla kapsamlı olan bu veritabanı içerisinde birçok içeriği barındırmaktadır. Kripto Paranın websitesinin Alexa rank değerinden tutunda O coinin ne kadar geliştirildiğine kadar birçok bilgiyi içermekte bunlardan şöyle bir bahsetmek gerekirse.

Diğerlerinden farklı olan Developer yani geliştirici kısmı Kripto Paranın alt yapısında yani kodlarında oluşan değişimleri Githup, Bitbucket gibi platformlarda inceler ve bunu baz alarak bu konuda o Kripto Paraya bir puan tanımlar.

Bir diğer göze çarpan özelliği ise Public Interest yani kamu yararı gibi düşünebiliriz bu kısımdada arama motorları tarafından Kripto Paranın ne kadar aratıldığı ve web ortamlarındaki popülaritesini baz alarak yine bir puan tanımlar.

Bu gibi birçok özelliği içerisinde barındıran Coin Gecko takip edilmesi gereken platformlar arasında ilk sırada geliyor.