Bitcoin ve diğer alt coinlerin düşüş yaşadvertığı piyasa için uyarıda bulunan uzmanlar ‘ölüm kavşağı’nı işaret etti. Bitcoin pazartesi günü sert bir düşüşle Eylül’den bu yana ilk defa 40 bin doların altını görmüştü.
Son dönemin popüler yatırım alanlarından dijital paralar yatırımcıları tedirgin ediyor. Özellikle piyasanın en güçlü ve değerli parası olan Bitcoin’de yaşanan sert düşüş uzmanlar tarafından “ölüm kavşağına doğru ilerliyor” olarak değerlendiriliyor.

Blooberght’te yer alan habere göre Bitcoin en son ölüm kavşağına geldiğinde yüzde 20’den fazla değer kaybederek 30 bin doların altına gerilemişti.

Düşüş trendinin işareti mi?
Bitcoin’in 50 günlük hareketli ortalaması two hundred günlüokay hareketli ortalamasını aşağı yönlü kesmeye doğru ilerliyor. Bu da piyasalarda düşüş trendinin başlayacağının işareti olarak yorumlanıyor.En büyük piyasa değerine sahip kripto para olan Bitcoin’in 50 günlük hareketli ortalaması 200 günlüokay hareketli ortalamasını en son kestiği zaman yüzde 20’den fazla düşüş kaydederek 30 bin doların altına gerilemişti.


KAYNAK https://trdoviz.net/bitcoin-yatirimcilarina-onemli-uyari/