Kripto paralar, günümüzde en çok merak edilen konulardan birisi haline gelmiş ve insanlar bu alana yönelerek yatırım yapmaya başlamışlardır.Coin Seçimi Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar çok büyük önem arz etmektedir.Bu kararınız sizi zengin edebilirken yanlış bir coin seçimi ile tüm varlığınızı kaybedebilirsiniz.Gelin öncelikle kripto paradan bahsedelim daha sonrasında ise asıl konumuza dönelim.

Kripto Para Nedir
Kripto paralar, para ve borsa akışlarında en çok gündeme gelen konulardan birisi olarak son 10 yılda hayatımıza giren yeni para birimleridir. Kripto paralar, şifrelenmiş ve dijital para platformunda kendisini sayısal veriler ve rakamsal değişiklikler ile gösteren paralar olarak karşımıza çıkmaktadır.



Kripto Paralar Nasıl Ortaya Çıktı
Kripto paraları kimin ortaya çıkardığı hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Kripto paralarını ortaya çıkaran kişi günümüzde bilinmemekte sadece birtakım tahminler yürütülmektedir.

Kripto Paraların Özellikleri Nelerdir
Kripto paralar aşağıdaki özellikler ile birlikte kendisine özgü daha pek çok özelliğe sahip olan şifrelenmiş para birimleridir:
Herhangi bir merkezi otorite ya da hükümet tarafından yönetilmez.
Şifrelenmiş sayısal kod ve veriler ile kendisini ifade eder.
Özellikle banka, kredi kartı hesaplarında günlük hayatımızda sıkça karşımıza çıkarlar.
Yeterli donanıma sahipseniz size iyi bir gelir sağlarlar.
Günümüzde 1700’ün üzerinde türü ile gün geçtikçe artan ve büyüyen bir havuzdur.

Kripto Paralar Nasıl Üretilmektedir
Kullanıcı temelli bir üretim sistemi ile kripto paraların üretilmesi söz konusudur(Mining). Kripto paralar, türünden türüne göre değişmek ile birlikte belirli bir üretim üst limitine sahiptir. Dolayısı ile bu limite kadar kripto para üretilebilirken, bu limit dolduysa o halde olan kripto paraların parçalanarak kullanılması söz konusu olacaktır.

Kripto Para Güvenli Mi
Herhangi bir şekilde hacklenme ya da sanal cüzdanınıza satın aldığınız kripto paraları aktaramadan cihazınızda bir çökme durumu ile karşılaşmazsanız kripto paralar güvenilirdir. Bu iki durum da çok nadir olarak görüldüğü için, dijital para platformunun güvenilir bir platform olduğu söylenebilir.

Kripto Paralar Nasıl Kullanılmaktadır
Bunun için sanal cüzdan oluşturulmakta ve bu sanal cüzdan vasıtası ile alım, satım ve transfer işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Yükselmesi Gelecek Vadeden Kripto Para Birimleri Nelerdir
Kripto para birimleri dönem dönem farklı türlerde yükselme göstermektedir. Bu neden ile bu konuda tecrübeli kişiler tarafından yükselmesine olumlu göz ile bakılan kripto para türünü seçmeniz iyi bir gelir elde etmek istiyorsanız yapmanız gereken ilk adımlardan birisi olacaktır. Yükselmesi gelecek vadeden kripto para birimleri aşağıdaki gibidir:
Ethereum
Blockchain işletim sistemi üzerinde özel bir yazılım dili kullanan program tek bir blockhain üzerinden binlerce altcoin yaratılmasına izin vermektedir.
Bitcoin
Piyasanın en pahalı kripto parası olan bitcoin pek çok ülkede kabul gören ve sürekli olarak yükseliş gösteren bir sanal para birimi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bitcoin Cash
Elerarası dijital nakit sistemi olarak bitcoin projesinin devamı olan bu para birimi de yükseliş gösteren para birimleri arasında yer almaktadır.
Litecoin
Gelişmiş depolama imkanı ve daha hızlı işlem onay süresi ile ön plana çıkan litecoin yükselişte olan sanal para birimlerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Ripple
Taraflar arasındaki transferleri izlerken coğrafi konumlardan bağımsız olarak tutulan ortak defteri ile finansal işlemler için sunulan bir internet protokolü olan ripple, her bir ödemenin birkaç saniye içerisinde gerçekleşerek hemen ardından defterden silinmesini sağlamaktadır.
Neo
Son zamanlarda yükselişte olan Neo, Çin’in ethereumu olarak da bilinmektedir.
Dash
Bitcoinin altcoini olarak adlandırılan dash gizlilik merkezli bitcoin alt yapısı üzerinde temellenmiş bir sanal para birimidir.

Coin Seçimi Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar
Coin seçimi, kripto para yatırımcılığı yapacak olan kişiler için doğru bir şekilde gerçekleştirildiğinde yüksek kazanç sağlayacak şekilde geri dönecek bir işlem olduğu kadar yanlış bir seçimle birlikte büyük zararlara uğrayabileceğiniz bir işlem olabilir.Bunun için aşağıdaki hususlara uyarak coin seçimi gerçekleştirmeye özen gösterin:

Yatırım yapmak istediğiniz ve işlem gerçekleştireceğiniz alanı belirleyin. Örneğin depolama alanı geniş bir kripto para birimi kullanmak istiyorsanız litecoin sizin için uygun bir seçim olacaktır.

O dönemin tahminleri inceleyerek yükselişte olan para birimlerine yönelin. Yükselişte olmayan ya da yükselmesi çok sonra gerçekleşecek olan kripto paralara yatırım yapmanız, yatırımınızın ancak çok sonra size olumlu olarak dönmesine neden olacaktır.

Kripto para birimlerinin değerlerini kontrol ederek alım için en uygun olan zamanda satın alma işlemini gerçekleştirmeye özen gösterin.

Seçim yaparken birkaç sanal para türü arasında kaldıysanız bunları karşılaştırmalı olarak inceleyerek size en iyi avantajları sunan sanal para birimini tercih edin. Karşılaştırmalı inceleme için de, sizin için önemli olan hususları baz alın. İşinize yaramayan özellikleri taşıyan coini tercih etmeniz sizin açınızdan olumlu sonuçlanmayacaktır.

Sağdan soldan duyduğunuz coinlere yatırım yapmanıyınız.Bu bitcoin bile olsa ciddi bir yükseliş yaptı diye hemen yatırım yapmayın.Öncelikle kendiniz araştırın daha sonrasında yatırım yapınız.

Hedefi belirsiz coinlere yatırım yapmayınız.Hedefleri sağlam olan ve bunları gerçekleştirmeye başlamış olan coinlere yatırım yapmaya özen gösterin.
Coin üretim adeti yüksek olan coinlere mümkün oldukça yatırım yapmayınız.Bunun nedeni coin'in ikiye katlanabilmesi için hacminin ikiye katması gerektiğinden dolayıdır.

Bir ico'ya yatırım yapacaksanız bunu coin seçiminden daha fazla araştırmanız gerekir.Öyleki bir coin'e yatırım yaptığınız zaman coin ciddi bir düşüşe bile geçse yükseliş için bir umudunuz olabilir.Ancak icolar da belirledikleri hedefleri gerçekleştirmezlerse tası tarağı toplayıp ortadan kaybolabilirler.Belirttiğim bu kurallara dikkat ederek coin seçimini daha rahat bir şekilde yapabilirsiniz.İyi Forumlar.

KAYNAK: BTCFRM