Merhaba,
Değerli büyüklerim bir sorum olacak ve bunu ancak örnek üzerinden anlatabilirim.
Bitcoinle vs aram olmadığı için bana anlatılanı anlatıyorum.
10.000TL paranız var. X bir coindan 10.000TL'lik alıyorsunuz. Daha sonra bu coin sistem içerisinde durduğu sürece size aylık ortalama 1.500-1.700TL getiri sağlandığı söyleniyor, bunuda şu şekilde açıklıyor. Blokchain üzerindne yapılan onaylamalar ücret alıyorsun(Burayı tam anlamadım.Bir kaç gün içerisinde öğrenip yazacağım). Kişinin söylediğine göre; Bunu Bitcoin'de de yapabilirsin fakat getirisi çok çok düşük olduğunu, bunun yerine yeni ve stabil seyreden ve güvenli olduğunu düşündüğün bir coinde yaparsan söylediğim kazançları sağlayabileceğini söylüyor.
Üstelik 2-3 ay sonra aldığın kazancını ve anaparanı alıp ayrılabiliyorsun. Tek risk var coin batarsa ona yapacak birşey yok diyor.
Böyle bir sistem (veya benzeri) var mı?
Böyle bir şeyin olmadığını (işlem onaylamaları ve borsa hariç) bir kazanç sağlanamayacağını karşımdaki kişiye nasıl anlatabilirim.
İşlem onaylamaları için çok iyi bir makinaya dahil olduğumu varsayalım (10.000Tlik) aylık yinede (altcoinler dahil) bu kazançlar sağlanabilir mi?
Bu soruları sormamın nedeni bir büyüğümün, birine güvenerek 10.000TL gibi bir rakam vermeyi planlıyor, bildiğim kadarıyla sistemin böyle çalışmadığını risklerin neler olduğunu anlattım. Daha önce bir miktar para verdiğini ve 3-4 ayda bu kazançları sağlandığını söylüyor.
Böyle birşey olmadığını düşünüyorum ama yinede sizlere danışmak ve ikna için varsa fikirlerinizi almak istiyorum.