Son zamanlarda kripto para ağı büyük bir artış yaşayarak yeni para birimlerini ortaya çıkarmak adına çalışmalar yapıldığı haberlerini görebilmekteyiz. Kripto paraların artış göstermesi durumunda diğer kullanıcıların bu sisteme para yatırmaları durumları olabilmektedir. Hatta ilk Bitcoin ile tanıştığımız zamanlarda kullanıcıların yaptıkları yatırımlar karşısında yüzlerce milyarlık karlar yaptıklarını da biliyoruz. Ardından ortaya çıkarılan sonuçlar esnasında farklı alt birimler oluşturulmuştur. Dogecoin’in ortaya çıkmasıyla birlikte büyük bir artışlar yaşayarak Etherum’un coinler arasında Rinkeby test ağının değeri durumuna getirildiği hakkında haberler yapılmaktadır. Bu durumun ilerleyiş kat etmesi durumunda Dogethereum olarak mecburen çatallanmakta olan yeni bir projenin detaylarını kullanıcıların karşısına çıkarmak adına çalışmalar yapmış bulunuyorlar. Kullanıcıların internet üzerinden sık olarak araştırdıkları konular arasında da yerini alan Dogethereum Dogecin yılı haline gelebilecek mi sorusu olmuştur? Bunu geniş olarak değerlendirmeye aldığımız zamanda Dogethereum köprüsü olarak bilinmekte olan Rinkeby projesi ismi açıklandıktan sonra Dogethereum (DOGX), dogecoin zincirlerinden ayrılmak istediği açıklamalarıyla karşı karşıya geliyoruz. Bu ayrılmanın sonucunda Dogecin ilk harf forku olabilecektir.



Dogethereum Merkezi Birimi Var Mıdır
Bİtcoin talk bölümünde yapılan konuşmalara göz attığımız zamanlarda Dogethereum, yeni bir merkezi olmayan dijital para olarak geliştirileceği hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Dijital paraların günümüzde büyük bir öneme sahip olmalarıyla birlikte insan hayatının daha kolay hale getirebilmesi adına yapılan çalışmalarda internet üzerinde yapılan akıllı sözleşmelerin gerçekleşmesi halinde çalışmalar sürdürdükleri açıklamalarında bulunmaktadırlar. ETH algoritmasına dayanmakta olan en çok kullanılan Dogecin sisteminden ilham alınarak kurulacağı hakkında da bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu sistemin hayata geçirilmesiyle birlikte insanlar ASIC madenciliğin hızı ve basiti olmaksızın Doge para birimlerinde yepyeni bir sistem kullanabileceklerdir. Kullanacakları bu sistemleri aktif hale getirebilmeleri içinde baz test aşamaların yapılması gerekmektedir. Yeni yazılım olarak değerlendirilmekte olan Dogethereum yakın zamanda diğer alt birim kripto paraları halinde kullanılabilecektir. Buda kullanıcılar internet ağı üzerinde büyük sözleşmeleri kolaylıkla gerçekleştirebilecekleri hakkında bilgilendirmeler sunmaktadır. Kullanıcıların taleplerini gerçekleştirebilmek için yapılan çalışmalarda Dogethereum Bridge Ethereum’un truebit teknolojisinin bir parçası haline getirilebilecek.

Dogethereum Kripto Paranın Yaptığı Önemli Çalışmaları
Doge’nin başarılı olması adına mühendisler tarafından 5 Şubatta yapılan çalışmalarla birlikte Rinkeby’ye yaptığı gönderimleri başarılı bir şekilde test etmiş bulunmaktadır. Bununla birlikte kripto para birimlerine yeni eklemek istedikleri bu sistemi karşılıklı işbirlikleri içerisinde önemli adımlar atmıştır. Yaptıkları çalışmaları sayesinde diğer kullanıcıların varsayılan olarak bilinmekte olan kripto para formundaki bir altcoine olan ilgilerini artırmayı başarabilmiş durumdadırlar. Kripto para döneminde büyük çalışmalar süren Doge firması yaptığı bu anlaşmalar neticesinde ilerleyen zamanlarda çatallaşma hakkında testlere başladığı konuları hakkında da bilgilendirmeler yapacağını duyurmuştur. Etherum sistemi ile karşımıza çıkmakta olan Rinkeby test ağı kullanıcıları kripto para dünyasında baya bir heyecan yaratmış durumdaydı. Buna göre ortaya çıkacak olan yeni fork dünyasında Dogethereum olacağını kesinleştirebilmekteyiz. Her gün yeni bir tane token ortaya çıkmasıyla birlikte ICO durumları havalarda uçmaktadır. Yukarıdaki yazımızda sizlere belirttiğimiz üzere ortaya çıkmakta olan yeni tokenlerin büyük bir kısmı akıllı kontrat sisteminin altyapısını kullanmak üzere Ethereum’u kullanmaktadırlar. Bütün dataların Ethereum üzerinden kurulmasına karşılık olarak büyük bir data yoğunluğuna sebebiyet verebiliyor. Buda Ethereum data biriminin taşıdığı zincirlemeleri Bitcoin’in 3 katı haline gelebilmiş durumda. Bu noktalarda Truebit firmaya destek olmak amacıyla ölçeklendirme çalışmalarında destek vermektedir. Destek verdikleri konularda yalnızca zincir konusu olmadığı aynı zamanda ethereum hesaplarında da destek verdiğini bilgisini paylaşmış bulunuyorlar. Ölçeklendirme kasıtların ne kadar bir yükün zincirde taşınabileceği hakkında öngörülerde bulunmaları ve bu konu hakkında gerekli olan iyileştirmeleri yapmaları çalışmalarını da eksiksiz olarak yerine getirmeleri gerekmektedir.

Doge Ve Ethereum Arasında Kurulan Zincir
Yukarıda sizlere anlatmış olduğumuz sisteme göre Doge ve Ethereum arasında kurulmakta olan pilot zincir sonucunda Dogethereum olarak isimlendirilmiş bulunuyor. Şuanda ölçeklendirme işlemleri firmalar tarafından kontrol altına alınmış ve test aşamalarını geçmeleri hakkında çalışmalar sürdürüldüğü bilgilerini teyit etmiş bulunuyoruz. Her iki firma tarafında testlere tabi tutulmakta olan zincirler orijinal zincirler değildirler. Yani özet halinde geçmek gerekiyorsa zincirlerin offline ortamlarında kopya halinde oluşturulmuşlardır. Burada kendilerine tabi tutmuş oldukları genel amaç bir zincirden diğer zincire gitmekte olan yüksek işlem maliyetlerini en aza indirmeleri çalışmaları olmaktadır. Bu işlemleri daha az maliyetlere sonuç doğurabilecek sonuçlarla çalışmalar sürdürmekte olan ana firma daha az fiyatlarda veri transferleri yapmak konusunda iddialı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Genel bir değerlendirme yapmak istediğimizde dogethereum ilerleyen zamanlarda yaptığı test aşamalarını başarılı şekilde geçmesiyle birlikte kripto para tarihinde bir ilk gerçekleştirebilecek kapasiteye gelebilecektir.

1 Dogecoin'e 1 Dogethereum
2018'in son çeyreğinde gerçekeleşecek olan çatallama için şimdilik 1 dogecoin'e karşılık 1 dogethereum verileceği açıklandı. Çatallanmaya yakın 1:1 birimi değişebilme olasılığını da gözönünde tutmakta fayda var. Şuanda 143 milyar civarı dogecoin için 1:1 verilmesi dogethereum'un dogecoin gibi enflasyon riski taşıyacağını düşündürtüyor.

Makale kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: Dogethereum Coin Nedir