ABD İç Gelir Servisi (IRS) kısa süre önce Kripto SSS'lerini güncelledi. Yeni değiştirilen Q5, şimdi itibari para ile yapılan kripto alımlarının vergiye tabi olmadığını belirtiyor.

IRS SSS’lerine göre, USD cinsinden yapılan kripto para alımları vergiye tabi değildir.
Son güncelleme kriptodan kripto alımlarını içermiyor.

ABD İç Gelir Servisi (IRS) kısa süre önce Kripto SSS’lerini güncelledi. Yeni değiştirilen Q5, şimdi itibari para ile yapılan kripto alımlarının vergiye tabi olmadığını belirtiyor.

Tarih ABD’nin vergi mevsimine 15 Nisan’a yaklaşıyor. Bununla birlikte, IRS Kripto SSS’deki Q5’e göre Form 1045, bazı kripto vergi muhabirlerinin kafasını karıştırıyordu.

Q5,

“2020 Form 1040, 2020 boyunca herhangi bir zamanda herhangi bir sanal para biriminde herhangi bir finansal çıkar alıp almadığımı, sattığımı, gönderdiğimi, takas ettiğimi veya başka bir şekilde elde edip etmediğimi soruyor. 2020 yılında gerçek para ile sanal para satın aldım ve yıl boyunca başka sanal para işlemi yapmadım. Form 1040 sorusuna evet yanıtı vermeli miyim? “

Sorunun ifadesi, bazı kripto yatırımcılarının Form 1040 sorusuna nasıl cevap verileceği konusunda kafasını karıştırdı. Bir yandan olumlu bir yanıt vergilendirilmeye neden olabilirken, diğer yandan ‘hayır’ cevabı sahte bir rapora yol açabilir. IRS raporlamasına doğru bir şekilde uyulmaması cezalandırılabilir bir suçtur.

Bu nedenle, son SSS güncellemesinin sağladığı netlik, kripto sahiplerinin beladan uzak durmasına yardımcı olacaktır. Yukarıdaki resimde gösterildiği gibi soru, kripto satın almak için fiat para kullanan alıcıları muaf tutuyor. Ancak bu, kriptodan kriptoya alımların rapor edilmesi gerektiği anlamına gelir.

Güncelleme, büyük şirket ilgileri ve bazı yüksek profilli kişilerin rastgele tweetleri sayesinde kripto kullanımının arttığı bir zamanda geliyor. En iyi kripto para Bitcoin’in piyasa değeri de geçtiğimiz günlerde 1 trilyon doları geçti.

Bu ve daha fazlası için: Analiz Kripto