wmaraci reklam

Kripto Para ve Bitcoin’in Geleceği Ne Olacak?

2 Mesajlar 968 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

BakalimBilelim BakalimBilelim Beni bilen bilir... Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek serbest meslek
  • Konum Tunceli
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 2181
  • Beğeniler 521 / 572
  • Ticaret 50, (%100)
Kripto Para ve Bitcoin’in Geleceği Ne Olacak?

Sokaktaki sıradan vatandaştan tutun da seyyar satıcısına, esnafına, işçisine, patronuna varana dek herkesin dilinde olan Bitcoin ve kripto paralar, özellikle 2017 yılındaki çılgın yükselişiyle bu popülerliğini katladı. Öyle ki elinde az veya çok belli bir birikimi olan sıradan kişiler dahi ilgili kripto para borsaları(kripto para alış-satış siteleri) aracılığıyla Bitcoin veya diğer kripto paralardan satın alarak bu alana yatırım yaptı. Peki akılları en çok meşgul eden soruların başında gelen, “kripto para ve Bitcoin’in geleceği ne olacak” sorusuna cevap bulabilen var mı? Bunun cevabını bulan ve bilen zaten milyarder olur diyerek konuyu kendi çerçevemizden inceleyelim.


KRİPTO PARA VE BİTCOİN’İN GELECEĞİ

Kripto para ve Bitcoin’in geleceği kuşkusuz ki bu alanda yatırım yapan ve yapmak isteyen birçok kişinin merak ettiği bir konu. Nitekim özellikle 2017 yılı aralık ayının ikinci haftasından itibaren düşüş göstermeye başlayan Bitcoin ve diğer kripto paralar, içinde bulunduğumuz günler itibariyle bu düşüşünü(arada yükselişler olsa da) devam ettirdi. Bu da halihazırda bu alanda yatırımı olanların yanı sıra yatırım düşüncesi olanları da derinden etkiliyor. Standart yatırım mantığıyla bakıldığında, yatırım yapılacak bir argümanın belirli seviyelere kadar geri çekilmesi ile oluşan fiyat düzeyi, yatırım yapılabilir seviye olarak görülür ve yeni yatırımlar başlatılır. Fakat kripto para ve Bitcoin’in geleceği konusundaki belirsizlikler buna engel oluşturuyor.




BİTCOİN VE KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞTÜ?

Bitcoin ve diğer kripto paralar, özünde vergilendirilmesi mümkün olmayan(zor olan) sanal paralar olduğu için devletler tarafından çok sevilmediği aşikar. Nitekim bu bağlamda ekonomi piyasasında belli bir gücü ve ağırlığı olan büyük ekonomilere sahip ülkelerin finans kurum ve kuruluşlarınca yapılan olumsuz açıklamalar, kripto para piyasası üzerinde oldukça sert ve negatif hareketlere neden oldu. Bahse konu açıklamalardan birkaçını başlıklar halinde sıralayalım;



>15 kasım 2017 →Asya’da faaliyet gösteren en büyük bankalardan olan DBS’nin teknoloji Başkanı Gledhill, Bitcoin’i sahtekarlık olarak nitelendirdi
>12 aralık 2017 →ABD`nin sermaye piyasası düzenleyici kurulu, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yatırımcıları Bitcoin`in başı çektiği sanal paralara karşı uyardı
>15 aralık 2017 →İngiltere’de finans sektörünü düzenleyen ve denetleyen Finansal Hizmetler İdaresi’nin (FSA) Genel Müdürü Andrew Bailey, Bitcoin’e yatırım yapanlara ‘tüm paralarını kaybetmeye hazır olma’ uyarısı yaptı.
>19 aralık 2017 →Danimarka Merkez Bankası, Bitcoin’e yatırım yapmak isteyenleri risklere karşı hazırlıklı olmaya çağırdı ve olası kayıplar halinde finansal düzenleyicilerin suçlanmaması gerektiğini söyledi.
>20 aralık 2017 →AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Dombrovskis, Bitcoin’in gerçek bir para birimi olmadığına dikkati çekerek, “Bitcoin ve diğer çeşitli kripto paraların yatırımcı ve tüketiciler açısından ciddi riskleri bulunuyor” dedi
>25 aralık 2017 →Morgan Stanley analisti James Faucette, yakın zamanda yayınlanan bir müşteri raporunda, Bitcoin’un gerçek değerinin aslında sıfır olabileceğini belirtti.
>04 ocak 2018 →Bank of America Merrill Lynch, müşterilerini ve danışmanlarını Bitcoin ile ilişkili yatırımlardan uzak durmaları için uyardı.
>11 ocak 2018 →Bitcoin, Güney Kore hükümetinin kripto para borsalarını kapatmayı gözden geçirmesine bağlı olarak sert düştü
>15 ocak 2018 →Çin, kripto paralar için borsa benzeri hizmetler sunan online platformları ve mobil uygulamaları hedef alarak kripto para alım-satımına yönelik yasakları sıkılaştırıyor. Ülkenin amacı bu piyasaları da merkezileştirmek.
>18 ocak 2018 →Güney Kore kripto para işlemi yapan aracıları kapatmayı düşünüyor


BİTCOİN’İN GELECEĞİ NE OLACAK?

Bitcoin neden düştü sorularına cevap niteliğinde sunduğumuz yukarıdaki haber başlıklarında da yer belli olduğu üzere Bitcoin ve kripto paralar üzerindeki devlet baskısı iyiden iyiye artmış durumda. Bahse konu açıklamaların Bitcoin üzerindeki rakamsal etkisine de bakalım. 2017 aralık ortası itibariyle 20 bin dolar seviyelerini test eden Bitcoin fiyatı, söz konusu gelişmelerle birlikte 12 bin dolar seviyesine kadar indi. Ardından tekrar 17 bin dolar seviyelerine çıkarak toparlanan Bitcoin, 17 ocak 2018 itibariyle 9 bin dolar seviyelerini gördü. Şu an itibariyle 11 bin dolar bandında gezinen Bitcoin, yatırımcısını tedirgin bir şekilde bekletiyor.

Bitcoin’in geleceği konusunda her ne kadar olumlu yorumlar olsa da genel itibariyle içinde bulunduğumuz aşamada negatif yorum ve uyarılar çok daha fazla olduğu bir gerçek. Nitekim 20 bin dolar seviyelerinden 10 bin doların altını gören bir sanal paradan bahsediyoruz. Bitcoin’in geleceğini belirleyecek en önemli unsur kuşkusuz ki devletlerin bu para birimine bakış açısı. Eğer ki Bitcoin hükümetler tarafından gerçekten de piyasada yer alan legal bir aktör olarak tanınırsa işte o zaman Bitcoin’in geleceğine parlak diyebiliriz. Fakat bunun gerçekleşmesi pek de olası gözükmüyor. Bırakın yasal bir konuma gelmesini, ekonomi çevrelerince para birimi ya da finansal varlık olarak dahi sayılmıyor Bitcoin. Nitekim yapısı itibariyle hali hazırdaki para sistemine de kafa tutan bir çerçevede ilerleyen Bitcoin; vergilendirilmesi, takip edilmesi ve kontrolü çok zor olduğundan ülke yönetimleri tarafından da hoş görülmemektedir. Ülkelerin endişe duyduğu ve bunda da çok haklı olduğu bir diğer husus da Bitcoin vb. diğer kripto paraların yasa dışı iş ve işlemlerde ödeme aracı olarak kullanılmasıdır. Takibinin zor oluşu nedeniyle bu tarz işlemlerde kullanılmasının önünü kesmek de olabildiğince zor ve hatta imkansız olmaktadır.


KRİPTO PARALAR SIFIR OLUR MU?

Peki tüm bu olumsuzluklara rağmen Bitcoin ve kripto paraların geleceği yok demek mümkün mü? Elbette ki mümkün değil. Milyarlarca liralık büyüklüğe erişmiş piyasa hacmi ile Bitcoin ve diğer kripto paraların tam bir çöküş yaşayacağını söylemek mümkün değil. Fakat kısa ve orta vadede kripto para piyasalarında sürekli ve dikine hareketleri görmek mümkün olmayacak gibi. Ama yine de kazanç sağlayacak durumların her daim devam edeceği ortadadır. Geçtiğimiz günlerde Ripple adlı kripto para kısa sürede 3 doların üzerine çıkmış ve yatırımcılarına inanılmaz kazançlar vermişti. Fakat akabinde keskin bir düşüşle 1 dolar seviyesine inmişti. Tam da bu noktada 1 dolar seviyesine indiğini günün ertesi sabahında 1,5 dolar seviyesine çıkan Ripple, bir gecede %50 yükseliş elde etti. Kripto para yatırımcıları bu tarz yükselişleri yakalayarak güzel kazançlar elde etmeye devam edecektir fakat süreklilik ve denge arz eden yükselişler olmadığı için bu aşamada yapılan kripto para yatırımları kazanç ihtimali bakımından kumarsı bir yapıya dönüşmektedir. Hükümetlerin kripto paralarla mücadelesi ilerleyen tarihlerde daha da sertleşeceğe benziyor. Nitekim devletlerin kripto para işleyişinden istedikleri ile kripto para sisteminin amacı birbiriyle bariz şekilde çelişiyor. Ortak bir nokta bulunur mu bilinmez ama hükümetlerin kripto paralara, bedenini hasta edecek bir virüsmüş gibi baktıklarını ve yatırımcıların bunu dikkate alarak hareket etmeleri doğru olacaktır.


KAYNAK: http://www.bakalimbilelim.com/kripto-para-ve-bitcoinin-gelecegi/
 

 

wmaraci
reklam

bilisimciblog bilisimciblog Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** B**
  • Mesajlar 392
  • Beğeniler 141 / 79
  • Ticaret 0, (%0)
Buyrun bu da benim içeriğim.

Kripto (Crypto) Para Nedir? Çeşitleri Nelerdir?
Matematik temelli şifrelenen kripto paralar, sanal ve dijital para birimi olarak kabul edilir. Dünya üzerindeki hiçbir hükümetin ya da merkez bankasının kripto para üzerinde etkisi yoktur bu nedenle en güvenilir para birimlerinden biridir.
İngilizce ismi ile crypto bilinen ismiyle kripto paralar internet üzerinden değer görür ve anlık değerleri elinde kripto para bulunan kullanıcıların değiş tokuşları ile belirlenir. Kripto paralar şifreler ile oluşturulan sanal cüzdan adı verilen hesaplarda bulunabilir ve başka cüzdana şifreler ile aktarılabilir.Kripto para nedir sorusu özellikle son yıllarda sıklıkla merak edilir, kripto paralar yatırım ve kazanç amaçlı düşünülebilir.

Kaynak: https://www.teknokutu.com/kripto-crypto-para-nedir-cesitleri-nelerdir.html
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al