Kripto Para Gönderiminde Dikkat Edilecek Hususlar

Kripto para birimleri kendisine özel borsalarda işlem görebilmektedir. Bu kapsamda ödeme kabul etmeye başlayan şirketlere dahi bu şeklide ödemeler yapılabilmektedir. Bu sebeple kullanımı her geçen gün daha da artmaktadır. Ancak bu para birimlerini gönderirken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Eğer bunlara dikkat edilmez ise bu durumda ciddi kayıplar yaşanması söz konusu olabilir.

Bu aşamada dikkatedilecekleri iki ana kategoriye ayırabiliriz. Bunlardan ilki güvenlik konusu ile alakalı olurken diğeri de gönderme hızı ve para kesintileri ile alakalı olacaktır.

Güvenlik Konusu


Güvenli bir şekilde para transferi yapmak için güvenilir bir sitede hesap cüzdanı açmak gereklidir. Eğer yetki verilmemiş bir siteden hesap açarsanız bu durumda dolandırılma ihtimaliniz bir hayli artacaktır.

Bir diğer husus ise şifrelerinizi kimse ile paylaşmadan işlemlerinizi kendiniz yapmanızdır. Bu kapsamda telefondan bağlanan kişilerin şifreyi anımsama butonuna basmamaları gerekir. Zira otomatik olarak hesaba girilecek olması başkaları tarafından da işlem yapılmasına olanak tanıyacaktır.

Gönderme Hızı ve Para Kesintileri

Kripto para birimlerinde işlemler tüm herkese açık bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda kişilerin özel bilgileri görüntülenmese de hesap numaraları anonim olarak yazılmaktadır. Bu yapılan işlemler ise madenciler tarafından hesaplanmakta ve kayıt altına alınmaktadır. Ancak bu işlemler yapılırken ilk olarak yüksek meblağlı olan gönderme işlemlerinden başlanılmaktadır. Dolayısıyla sizler de coin göndermek istiyorsanız bu süreyi hesaplayarak daha önceden gönderme işlemi yapmalısınız.

Bir diğer husus ise borsa ve madencilere kesilen ücretlerdir. Her borsa yapılan her bir gönderme işleminden ücret tahsil etmektedir. Bu ücret ise %0,1 ile %0,5 arasında değişiklik göstermektedir. Bunun yanı sıra madenciler için ödenen ücretlerin de ayrı olduğunu ifade etmek gerekir. Dolayısıyla gönderme işleri yaparken bu hususlara da azami derece önem vermelisiniz. Böylelikle kripto paralarınızı daha optimal bir şekilde değerlendirebilecek ve zarar etmeyeceksiniz.

Güvenli kripto para alışverişi bankalarda altın ya da döviz alıp satmaya benzediği için herhangi bir sorun yaşamayacağınızı da belirtmek isteriz. Özellikle devletlerin piyasalarına da bu paraların girmesiyle birlikte daha güvenli bir hal alacaktır.



kaynak: http://trcoin.info/kripto-para-gonderiminde-dikkat-edilecek-hususlar/