Bitcoin ve altcoinlerde madencilik yapmak için daha hızlı sonuç almak amacıyla özel madencilik ekipmanları alınıyor. Bu ekipmanların maliyeti yüksek olmasıyla beraber bir diğer can sıkan husus ise yaktığı elektrik. Coin madencileri kazdığı coinin değerinden çok elektrik faturasıyla karşılaşabilir. Sırf elektrik giderini ortadan kaldırıp daha çok para kazanmayı amaçlayan madenciler illegal işlere başvurmaktadır.




Kırım'daki Devlet Dairesinde Yaşanan Madencilik Olayı
Bakanlar Kurulundaki iki kişi bahsettiğimiz elektrik giderini ortadan kaldırmak için uyanıklılık yapayım derken gözçıkarırlar. Devlet dairesindeki bilgisayarları kullanarak madencilik yapmaya çalışan iki şahıs 5 ay boyunca bitcoin kazmaya çalıştılar. Olay 2016 sonunda gerçekleşmiştir ki malumunuz o zaman bitcoin paritesi düşüktü. Bahsettiğimiz kişiler 5 ay boyunca 1.000 lira değerinde bitcoin kazdılar fakat harcadıkları elektrik 3.800 TL değerindeydi. Olay ortaya çıktığında iki madenciye kişi başı 2000 TL ceza verildi.

Avustralya'daki Madencilik
Yine Kırım olayındaki gibi Avusturalya'da da bir devlet dairesinde çalışan iki kişi Şubat 2018 tarihinde kurumun bilgisayar ağını kullanarak madencilik yapmaya başladı. Polisin iki madenciyi sorguya çekmesiyle olay aydınlığa kavuştu. Verilen ceza ise tam bilinmemekte.

Bilim İnsanlarının Rusya'daki Nükleer Tesis Madenciliği
İllegal madencilik yapmakta boyut atlatan bir olay. Bilim insanları nükleer tesiste bulunan süper bilgisayarları coin madenciliği için kullandılar. Süper bilgisayarlar internet ortamına bağlı değilken ve bağlanması yasakken bu uyarıyı yoksayıp internet ağına bağlayıp madencilik yapmaya başladılar. Süper bilgisayarlar ağa bağlandığında tesisin güvenlik bölümü olayı farketti. Bu tesiste nükleer savaş başlığı geliştirilirken bilim insanlarımızın gözünde farklı hedefler varmış.

Florida'ki Şirkette Yaşanan Madencilik Hadisesi
Şirkette çalışan şahıs Ekim 2017-Ocak 2018 tarihlerinde şirketin şahsi bilgisayarlarını bitcoin,litecoin ve diğer altcoinleri üretmek için kullandı. Hepsinden azar azar üreteyim diye düşündü herhalde. Tabii kullanırken elektrik faturası da bir hayli yüksek geldi. Durumu elektrik faturasından ele veren şahıs yakalandı.

Adalet Departmanındaki Coin Madenciliği
Louisiana Adalet Departmanı'nda çalışan kişiler ve eyaletin başsavcısı Jeff Landry hükümet bilgisayarlarını kullanarak madencilik yapmaya çalıştı ki büyük cesaret. Olay günyüzüne çıktığında başsavcı ve madencilik yapan diğer çalışanlar kovuldu. Kişiler için soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır'daki Kaçak Elektrikle Yapılan Coin Kazımı
Diyarbakır'daki bitcoin madencileri kaçak elektrik ile aldıkları ekipmanlarda madencilik yapmaktaydı. Evde yapılan coin madenciliği dikkat çekti. Ev bir fabrika boyutunda elektrik harcamaktaydı. Trafo hatları kontrol edilirken fabrikanın harcayağı elektrik miktarında olan evi tespit ettiler ve kişiler hakkında işlem başlatıldı. Dedaş direktörü açıklamada büyük trafoların izlendiğini, ihbarların arttığını ve ihbarlar doğrultusunda madencilik için kaçak elektrik kullananları tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.

Rusya Polisinin Madencilik Çiftliğini Basması
Rusya polisi Orenburg'da madencilik yapan kişileri tespit etti fakat ceza mülke zarar vermekten açıldı. Madencilik yapılan bölge RTI şirketine ait eski bir fabrikaydı. Fabrikada 6 binden fazla madencilik ekipmanına rastlandı. Bitcoin çiftliği saatte 8 milyon kilowattlık bir enerji kullanıyordu. Madenciler 10 milyonlarca ruble coin ürettiler. Çiftlik trafo merkezine bağladıkları güç kablolarından yüksek miktarda elektrik çekerek yakayı ele verdi. Bütün bu illegal işler dışında legal iş yapanda var elbette. Tabii genellikle şirket düzeyinde. Madenciliğin bu denli hızlı yol kat etmesi sektörün milyon dolarlar civarına ulaşmasına sebep oldu. Kimi yatırımcı baraj kurarak elektrik masrafını ortadan kaldırmak isterken kimi yatırımcı da güneş panelleri kurarak madencilikten kar sağlamaya çalışmakta.

Santral Satın Alan Rus Yatırımcı
Rus bir yatırımcı madencilik için 2 elektrik santrali satın aldı. Bu santraller Moskova'nın doğusunda bulunan Perm ve Udmurtia bölgelerinde yer almakta. Rus yatırımcı elektrik santrallerini yeniden tasarlayarak madencilik işletmesine elverişli hale getirecek. İki santral için 3 milyon dolar ödeme gerçekleştiren Rus yatırımcı, Rusya'nın da kripto para piyasasındaki pozitif adımlarına göre madencilik yapmaya başlayacak. Rusya ekonomi bakanlığı coinleri yasallaştırmak için yasa tasarısı sunmuştu. Ülkenin bu gidişatı diğer rus yatırımcıları da etkileyecek gibi duruyor.

Kanada'daki Şirketin Rüzgar Santrali Kurması




Kanadalı yatırımcılar madencilik için yüksek güçte rüzgar santralleri kuruyor. Bitcoin madenciliği yapacak olan Kanadalı yatırımcılar elektrik olayını çözmek için yenilenebilir enerji kaynağı fikrini ele alarak rüzgar çiftlikleri inşa etmeye başladılar. Romanya'da tepe,dağ bulunmayan bir arazide 90 milyon euro değerinde 45MW rüzgar parkı satın alımını tamamladı. 23 milyon dolar ödemeyi planlayarak madencilik ekipmanları almayı planlamakta. Ekipmanlarla günde 30 bitcoin elde etmeyi planlıyorlar.

Japonya'daki Enerji Tesisinin Madencilik Serüveni
Kumamoto-Energy adlı güneş enerji tesisi jeneratörlerinden kalan üretim fazlası gücü coin madenciliği için kullanmayı hedeflemekte. Arta kalan enerjiyi madencilikte kullanmak için veri merkezleri inşa etmiş durumda. Kumamoto-Energy şirketi madencilik için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak daha yeşil bir gelecek bırakılacağını savunmakta.

Kaynak: Legal ve İllegal Kripto Para Madencilik Haberleri
BTCFRM.COM