Türk Coinler

Bitcoin furyası başladıktan sonra dünyanın her yerinden sanal paralar üretilirken, Türk coinler de yakın zamanda kendisini göstermeye başladı. Türk yapımı bilinen sanal paralar ise intexcoin ve BRKT Coin olarak karşımıza çıkıyor. Bu paralar nedir, değerleri ve prensipleri nelerdir birlikte bakalım.

IntexcoinNedir?

Türkiye’nin ilk yerli kripto parası olarak bilinen intexcoin, piyasada yerini aldı. Üstelik bu para biriminin madenciliği de oldukça kolay. Bu yönden de insanlara avantaj sunmaya çalışıyor. Bu para birimi yasal olarak faaliyet gösteriyor. Sanal paralar yeni iken madenciliği kolaydır ancak ilerleyen aşamada zorlaşır. Bu yüzden bitcoin madenciliği son derece zorken, intexcoin madenciliği oldukça kolaydır.

IntexcoinYatırımı

Bu Türk coin25 Mayıs 2016’dan beri faaliyet gösteriyor. Piyasaya sürüldüğü günden beri yatırımcısına yüzde yüzden fazla kazanç sağladı. Bu para biriminin diğerlerinden farkı, onları inceleyerekeksikliklerinitamamlayan bir para olması. Ayrıca paranın geçtiği hemen her yerde de geçiyor.

Bu para birimi de piyasada alım satım yapılması ile değer kazanıyor ya da değer kaybediyor. Bu para biriminin üretimi ise minex olarak adlandırılan cihazlarla yapılıyor. Bu üretim miktarı da bitcoin gibi sürekli olarak azaltılıyor ve paranın değer kazanması sağlanıyor.

BRKT Coin

Sanal paralar piyasaya çıkınca ilk olarak yabancı paralara yatırım yapılsa da, daha sonra yerli sanal paralar da üretilmeye başlandı. Maalesef bu duruma siyasilerin Bitcoin karşıtı açıklamaları sbep oldu. Ancak sorun yavaş yavaş çözülüyor gibi. Modern dünyaya yetişmek için Türk sanal paralar üretilmeye başlandı.

Daha sonra BRKT Coin piyasaya sürüldü. İlk olarak 60 krş değerle piyasaya giren bu para, günden güne değer kazanıyor. Ancak tanıtımı ve teşviki yapılması gerektiğini söyleyebiliriz. İlgi arttıkça para değerlenecektir. Bu yüzden 80 milyon nüfuslu bir ülkeyi yerli coinlere yönlendirmek önem taşıyor. Ancak yolun başında olduğunu ifade etmeliyiz.

Türk Coin Değerlenir Mi?

Türk coinleri, Bitcoin ya da Ethereum’un ilk çıkan halleri gibi düşünmekmümkündür. Yani gelecek vaat ediyorlar. Ancak bu paralara değer katacak olan alıcılarıdır. Yani yükselişleri popülariteleri ile yakından ilgilidir.

kaynak: http://trcoin.info/turk-coinler-nasil-calisir-turk-coin-nedir/