Fazla abartmadan başlamak.

Yerli ve yabancı bir çok borsayı incelediniz ve sonuç olarak birinde karar kılıp kayıt oldunuz. Üyeliğiniz onaylandı herşey hazır. Bir sonraki adım ise yatara yatırıp borsadan alış gerçekleştirmek olacak. Bu noktada dikkat etmemiz gereken kural şu; fazla uçmamak.

Yeni başladığınız borsada ilk olarak alış ve satış işlemlerini gözlemleyin. Bir süre gözlem yapın. Ardından işlem yapacağınız borsayı inceleyin. Aklınıza takılan herhangi bir soruyu ticket sistemlerinden veya mail adreslerine yani ilgili personellere iletin ve kafanızda oturtun.

Binlerce para biriminden hangisi ?

X arkadaşınız herhangi bir kripto para biriminden para kazandı. Bende ondan kazanırım mantığıyla borsaya giriş yapıp işlem yapmanız pek de akıllıca bir başlangıç olmayacaktır. İlk olarak yatırım yapacağınız borsada var olan kripto para birimlerini tek tek inceleyin. Her biri hakkında bilgi sahibi olmanız sizlere bir şey kaybettirmeyecektir. İlk olarak yatırım yapacağınız para birimini araştırarak, bilgi sahibi olarak ve gözlemleyerek tespit edin.

Ardından dahil olduğunuz borsadaki alış satış miktarlarına ve işlem hacmine dikkat edin. Gerekli bilgi ve donanıma sahip olduğunuzu düşündüğünüz an başlamak için en doğru zaman olacaktır.

Birine bağlı kalmayın!

Borsanızıda yer alan para birimlerini tek tek araştırdınız. Yatırım yapılabilir sıfatıyla 3-5 tane para biriminden sadece bir tanesine var olan bakiyenizin hepsini aktarmak risktir. Bu nedenle çeşitlendirme yaparak 1.000 TL bakiyeniz var ise bunları yatırım yapmayı düşündüğünüz ve gelir elde edebilecek potansiyelde olduğuna kanaat getirdiğiniz para birimlerine pay ederek yatırım yapmak mantıklı bir adım olacaktır.

Araçları ve grafikleri inceleyin.

Borsada yatırımcı sıfatı ile işlem yapıyor yada yapacaksanız muhakkak kripto para borsası araçlarını ve grafikleri analiz etmeyi ihmal etmeyin. Zamanla grafiklerin mantığını öğrenip işlem yapmaya başlayabilirsiniz. İlk zamanlar elbette zor gelecektir. Lakin ilerleyen zamanlarda saatlik dilimleri inceleyip,analiz edip yorumladıktan sonra işlem yapabilirsiniz.

Arkadaşlar edinin ve gruplara dahil olun!

Şunu unutmayın. Sizin gibi yeni başlamış binlerce insan var. Bu nedenle sizden az da olsa tecrübeli kişileri forum sitelerinde veya sosyal medya gruplarında bularak tanışabilir, bir grup kurarak bilgi alışverişi yapabilirsiniz. Yine de dikkat ederek ufak miktarlarda yatırım yapmak akıllıca olacaktır.

Dikkat etmeniz gereken konular!

Şimdi ise sizlere bu sektörde emeklerinizin çöpe gitmemesi adına dikkat etmeniz ve uyanık olmanız gereken bazı konulardan bahsedeceğiz. Bu konulara dikkat etmez iseniz binlerce mağdur yatırımcıların arasına katılabilir, günlerce hatta aylarca yaptığınız yatırım boşa gidecektir. En kötüsü ise varınızı yoğunuzu bile kaybedebilirsiniz.


  • İşlem yaptığınız borsanın adres çubuğundaki site adresine dikkat edin. Örnek verecek olursak www.voyncoin.com sitesinden işlem yaptığınızı varsayalım. İnternet **************ları ise site arayüzün kendilerinin oluşturduğu www.voyncoiin.com alan adıyla entegre ediyorlar. Yatırımcılar ise adres çubuğuna dikkat etmeden giriş yaptıklarında ise borsadaki bakiyesi ne ise **************lar tarafından dakikalar içerisinde ele geçiriliyor. Böyle bir mağduriyet yaşamamak için muhakkak adres çubuğundaki site adresine dikkat edin. Bunu alışkanlık haline getirmeye çalışın.




    Telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan işlem yapıyorsanız her önünüze gelen dosyayı indirmeyin veya tarafınıza iletilen mail yada mesajları açmayın. İndireceğiniz dosyalar casus yazılımları ile bilgisayarınızdaki veya telefonlarınızdaki bütün bilgilerinize erişebilirler. Bu nedenle hiçbir bilginizi telefonda saklı tutmayın. Aynı şekilde bilgisayarda da bu kurala dikkat edin. Bu sizlere oldukça basit yada önemsiz bir konu gibi gelebilir lakin bu konulara dikkat etmeyen binlerce mağdur yatırımcı bulunmakta. Forum sitelerini ziyaret ederek bu konuda sorun yaşamış kişilerin yaşadıklarını okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.



    Cüzdan adreslerinize ve şifrelerinizi dikkatli saklayın. Telefonlarda ve bilgisayarlarınızda şifrelerinizi barındırmayın. Bir ajanda yada not defterine kayıt etmeniz daha güvenli olacaktır. Ek olarak Al-Sat işlemleri yaptıktan sonra tek bir sitede stok yapmak mantıklı bir hareket olmayacaktır.


Bazi terimleri bilmeniz gerek.


Bitcoin : Herkes tarafından bilindiği gibi ilk kripto paradır. Kurucusu Satoshi Nakatomo’dur.
Block : Gerçekleştirilen tüm işlemlerin kayıt edildiği ve korunduğu bir havuzdur.
Blockchain : Bir önceki işlemi referans olarak alır ve katlanarak devam eder. Kayıt zinciri olarak da bilinir.
Block Reward : Madencilerin yarattığı yeni bir blok için verilen mükafattır.
Altcoin : İlk olarak servis edilen Bitcoin’den sonra piyasaya çıkan diğer para birimlerine verilen isimdir.
Public Key : Kısacası adresinizdir. Ödemelerinizi alabilmeniz için adresinizi paylaşmanız gerekmektedir.
Private Key : Oluşturduğunuz cüzdanınızın şifresi olarak bilinir.
Confirmation : Gerçekleştirdiğiniz işlemlerin ağ ortamında doğrulanmasına denir.
Mining : Proof Of Work olarak da bilinir. Blok içerisinde yerini almak ve ödemelerin doğrulanmasıdır.
Bitcoin ATM : Bitcoin alımı yapabileceğiniz sistemlerdir.

Elimizden geldiğince kripto para borsasında yer almak isteyen potansiyelli yatırımcılar için dikkat edilmesi gereken konular, önemli detay ve ipuçlarını sizlere aktarmaya çalıştık. Umarım aydınlatıcı bir makale olmuştur. İyi kazançlar dileriz.

Sitemizi ziyaret etmeyi unutmayınız!
Kaynak :
https://voynla.com/yeni-baslayanlar-icin-kripto-para-borsasi-rehberi/