-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
SEO & Grafik
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
62, (%100)
Merhabalar arkadaşlar. Dün bilgisayarım için bi ekran kartı aldım. Önceden ekran kartı bulunmuyordu. Onbord du. İlk ekran kartını taktıktan sonra bilgisayarı açtım. Gayet normal çalışıyordu. Bir anda pc reset attı. Tekrar açmaya çalıştığımda ise kasadan sadece ses geliyor ve hiçbir şekilde görüntü gelmiyordu. Önceden açılırken bip sesi felan gelirken şimdide gelmiyor. Arada açılıyor ve kapatınca açılmıyor. Aynı olaya tekrar dönüyor. Ekran kartını nazikçe ve doğru taktığıma eminim.
WMAracı forumunda bilgi sahibi arkdaşların bulunduğunu düşünerekten bu konuyu açıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Ek Olarak: yardımcı olacak cevaplar geleceğinden eminim, sorunum biraz acildir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Tekniker
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
İlk olarak ekran kartı, anakart, işlemci marka modelini bunun yanında güç kaynağı marka ve watt değerini alalım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Tekniker
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Anakarttan o başlangıç sesi gelmiyor ise demek ki ekleme yaptığında bir sorun oldu. Bilgisayarın fişini çekerek ekran kartını bir bezle tutarak çıkartıp onboard üzerinden açmayı deneyiniz normal açılırsa aldığınız ekran kartı ile ilgili bir sıkıntı olduğu belli olacak. Ekran kartını yeniden denediğinizde ekran kartının ısınıp ısınmadığını soğutucuya temas ederek kontrol ediniz. Aşırı ısınma varsa pcye reset attırması olası bir sebep. Ekran kartını ilave ederken diğer parçaları takıp çıkardıysanız kontrol ediniz. Ekran kartını bezle tutmanız üzerinizdeki statik elektrik ile karta zarar vermemeniz için sağlıklı olacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Tekniker
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Ekran kartını kontrol ettiniz mi, fansız model olduğu için ısınıyor olabilir. Yada güç kaynağının gücü ekran kartını eklediğiniz de yetmiyor olabilir.