Hayırlı forumlar,

Yaklaşık bir buçuk aydır bu bağış, sponsor işine kafayı takmış vaziyetteyim. Nedeni PayPal'ın kapanması ve bizlerin Adsense dışında başka gelir kaynaklarının sunulmaması tabi. Bir çok ödemeye yöntemini bu süre zarfında araştırdım. Skrill, İnterkasa, Webmoney vb. aklınıza ne gelirse.

Lakin şöyle bir sorun var. Bu firmalar sizlerin ödeme alabilmeniz yada bağış toplayabilmeniz için ya kurumsal bir firma - şirket olmanızı yada dernek statüsünde olmanızı istiyor. Dolayısıyla kişisel olarak hiç bir işimize-işime yaramıyor.

Bunun için bir çok eklenti denedim. Hatta ücretli eklenti yazdırdım. Ama maalesef alt yapıyı sağlayacak bir firma olmayınca hiç bir işe yaramıyor. Mesela en son kendi web sitemde böyle bir uygulamaya gittim.

https://i.hizliresim.com/EPAONq.jpg

https://i.hizliresim.com/jyNqpj.jpg

İyi ama dediğim gibi ödemeyi gerçekleştirecek alt yapı servisi sürekli sıkıntı çıkarıyor. Yok şu evrak eksik, yok ikametga doğrula bilmem ne bilmem ne. Onuda geçtim ya ben bağış alıcaksam neden yabancı firmalar benden komisyon alsın ki? Valla bir kuruşumu yedirmem yani.

İyzico'ya bu konu hakkında mail gönderdim. Geri dönüş olarak iyzi linklerinin bağış için kullanmasının yasak olduğunu tespit edilmeleri halinde hesabın kapatılacağını söylediler.

İyzi link nedir diye sorarsanız, bir ürün tanımlıyorsunuz. Sonra ürünün resmini giriyorsunuz ve bir link oluşturuyorsunuz. O linki sosyal medyada vb. yerlerde paylaşarak ürün satabiliyorsunuz. Bunu en çok intagramda ürün satan butikçiler kullanıyor. Neden bağış için kullanmayalım?
https://i.hizliresim.com/jyNqag.jpg

https://i.hizliresim.com/2JoORO.jpg

Ne gibi yasal sıkıntısı var? PayPal yapıyordu neden siz yapamıyorsunuz? Bence bu konu hakkında toplu bir mail atmalı ve örgütlenmeliyiz. Ben adsenseden para kazanmak istemiyorum. Adsense reklamı yerine siteme bağış yap botunu,resmi vb. eklemek istiyorum. Yani hem siz kazanın hem biz kazanalım. Ziyaretçilerde reklam görmek zorunda kalmaz.

Fikirleriniz nelerdir?