Doğal olmayan yollardan hit elde etmek zararlıymış. Google başta olmak üzere, arama motorları sıcak bakmıyormuş bu duruma. Bilmiyordum; ancak öncesinde bir süre kullandım. Şu an ise, bir reklam ile bulduğum bir sistemi kullanıyorum. Dayanışma / Takas olayına dayanan bir sistem.

Sunulan seçenekli görevlerden istediğinizi yerine getirip puan biriktiriyor, sonrasında bu puanları kullanabiliyorsunuz.

Facebook: Beğeni, fotoğraf beğenisi, Facebook'ta paylaşım, takipçi
Google: Google +
LinkedIn: Paylaşım
Pinterest: Takipçi, beğeni, repin
Twitter: Takipçi, tweet
Stumbleupon: Takipçi
Youtube: Favori, beğeni, izleti
Site: Site ziyareti
Soundcloud, Reverbnation ve MySpace olayı.

Ben facebook içinde paylaşılması için bazı linkler belirledim. Ayrıca google plus olayından yararlanıyorum. LinkedIn'de paylaşım, pinterest'te takipçi ve twitter'da tweet ile Stumbleupon'da takipçi isteyerek yararlanıyorum.

Kullanıcılar, hızlı bir şekilde görevleri yerine getirdiği için kolay kolay işlemlerini geri almıyorlar sanırım; çünkü şu ana dek yalnızca pinterest'te görünen bir takipçi daha sonra takibi bıraktı. Diğerlerinde bir değişiklik olmadı.

Üye olduktan sonra Add Page deyip "Type" altından ne için istediğinizi seçiyorsunuz. Sonrasında da gerekli yerleri doldurup Coins per Click sekmesinden her işlem için kaç puan vereceğinizi tercih ediyorsunuz. (1, 2, 3 gibi bir tercih yaparsanız ilk sayfada gözükmeyebilir. Şahsen 10 kullanıyorum sürekli.) Altında Daily (günlük) kaç işlem istediğinizi belirliyorsunuz. Sınırsızsa bir şey yapmanıza gerek yok. Altındaki Total (toplam) kısmı da aynı mantık. Cinsiyet ve ülke seçimi yaptıktan sonra "Add page"e basıyorsunuz.

İlk üye olduğumda 50 puan vermişti. Şu an devam ediyor mu bilmiyorum, ama yoksa da, birkaç dakika içinde kolayca toplayabilirsiniz.

Refli üye olursanız galiba puan alacağım. O puanı ileride nakde çevirme olanağı var mı anlayamadım tam.

Refli üyelik için: IBOexchange
Refsiz üyelik için: IBOexchange

Eğer bu tür sistemler zarar veriyorsa belirtebilirsiniz. Örneğin twitter için değil, yalnızca linkedin için kullanılabilir. Şahsen yarar sağlayabileceğini düşündüğüm için kullanıyorum ve otomatik değil de, kullanıcının manuel olarak işi bitirmesi güven verici geldi. Öneriniz varsa lütfen çekinmeyin...