Merhaba arkadaşlar, yaklaşık olarak 2 yıldır bir proje üzerinde kendimce çalışıyorum. Zaman zaman burdan yardım aldığım kişilerde oldu, sağolsunlar.

Projem Özel (Engelli) çocuklar üzerine.Ülkemizde bu alan ile ilgili bilgiler çok olmamakla beraber, ailelere ışık tutabilecek bir platformun eksik olması bu yönde bir sosyal sorumluluk projesine başlamam için yeterli oldu.
Öncelikle belirtmek isterim ki, alanın dışında birisi değilim. Kendimde bu sektörde çalışmaktayım.

Amacım; Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden devletin vermiş olduğu eğitimi alan ailelere merkezler hakkında bilgi vermek, giden ailelerin yorumları ve puanlaması ile merkezlerin işini iyi ya da kötü yaptığını şeffaf bir şekilde gösterip, ailelerin yeni merkez bulmasında referans alabilecekleri bir site olmak. Böyle bir uygulama olmadığı için aileler kör kurşun gibi deneme yanılma yöntemi ile kurumlara gidiyorlar ve malesef yakınında bulunan kurumlardan bile haberleri yok. Uygulamamız ile bunu da ortadan kaldırmış olacağız. Çünkü konumlarını kullanarak onlara yakınlarında bulunan merkezleri gösterme şansımız da olacak.
Güncel haber ve bilgileri paylaşarak aileleri bu eğitimlerin içine katmayı hedefliyorum. Her ailenin 45 dakikalık bir seansa 150tl gibi bir ücreti vermeye gücü yetmeyebilir.Parası olmayan aile çocuğunu 4 duvar arasına hapsetsin istemiyorum. Dolayısıyla terziye kendi söküğünü dikmesini öğretmemiz ya da yol göstermemiz gerekiyor. Bununla ilgili de gerekli eğitim ve terapi yöntemlerini, beslenme şekillerini, gerekli diyetler ile ilgili bilgileri paylaşıp bunlardan yararlanabilmesini umut ediyorum.
FORUM, kullanarakta facebookta gruplarda uçan giden bilgileri daha kalıcı olacak formumuzda paylaşıp eğitmen ve aileleri bir platformda buluşturup, eğitim süreçlerini ve gelişimi hızlandırmak istiyoruz. Bu sayede de her gün aynı sorulara cevap vermek ya da ailenin dün görmüş olduğu konuyu saatlerce aramasına gerek kalmadan kolay bir şekilde ulaşabilecek.

Hedef kitlemiz, sizler gibi interneti üst düzeyde kullanabilen bir kesin değil. (%70 oranında bundan eminiz). Genel yaş ortalaması min. 30-55 arasında diyebilirim.

İlk etapta kısaca bahsetmek gerekirse amaçlarım yukarıda bahsettiğim gibi.
Maddi açıdan 2 yıl içerisinde bir wordpress alt tabanlı bir sistem için ciddi harcamalarda bulunduğumu söyleyebilirim. Buradan birinden seo hizmetide aldım ancak kendisi dolandırdı. (Gerekli şikayetler yapıldı lakin ücret iadesi olmadı)
Bu konuda kendi çabalarımla yapabildiklerim şuanlık bunlar.
Sizlerden isteğim ise bana bu konu da yol göstermeniz, yardımcı olmanız. Hatalar var ise bunları nasıl yapabileceğimi göstermeniz, bizim anahtar kelimelerimizde şuan ticari olan merkezler var ben bunların önünde yer almak istiyorum. Rakiplerimi nasıl analiz edebilirim, onları geçmek için nasıl bir yol izlemeliyim. Kısacası bana bu seo konularında destek ya da yardımcı olabilecek aranızdan birisi çıkarsa minnettar olurum.

NOT: Kimsenin yanlış anlamasını istemiyorum ama bu yardım çağırısı için ücretsiz olarak yardımcı olabilecek arkadaşlardan, yardım bekliyorum.

Site: Özel Eğitim Türkiye