Com.tr Domain Almak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı.

Tek Sınıf Marka Başvuru Ücreti + Com.tr Alan Adı = 299 TL


Marka Nedir?

Marka, bir işletmenin mal ve/veya hizmetlerini bir başka işletmenin mal ve/veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla, kişi adları dahil, özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayımlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işarettir.


Kimler Marka Başvurusunda bulunabilir?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ikametgahı olan veya sınai veya ticari faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişiler veya Paris Sözleşmesi yahut Dünya Ticaret Örgütü Kuruluş Anlaşması hükümleri dahilinde marka başvuru hakkına sahip kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti uyruğundaki kişilere kanunen veya fiilen marka koruması tanıyan devletlerin uyruğundaki gerçek veya tüzel kişiler de karşılıklılık ilkesi gözetilerek Türkiye’de Marka başvurusu yapabilir.


Sıkça Sorulan Sorular


* Başvuru Ücretini Ne Zaman Ödeyeceğim ?

Marka Başvuru İşlemleri Online Olduğu İçin Ücret İlk Etap da alınmakta olup, işlem dekontları tarafınıza mail olarak gönderilmektedir.


* Ödemeyi Nasıl Yapabilirim ?

Ödemeyi Havale/EFT ile yapabilirsiniz. Ödeme alınabilecek bankalar Garanti , Teb , Enpara , Garanti CepBank


*com.tr'yi Siz mi Alıyorsunuz ?

Evet nic.tr de bulunan hesabınıza aktarım sağlıyoruz.


* Marka Başvurusunu Yaptım. Peki bu marka artık benim mi ?

Tescil harcı çıkmamış veya ödenememiş hiç bir marka size ait değildir. Tescil harcı çıkıp bu harcı ödeyerek markayı tescil etmeniz halinde marka sizin olmuş olur.


* Marka Başvurularında Bir Garanti Veriyormusunuz ?

Hayır. Hiç danışmanlık firması bunun için size garanti veremez. Markanın red olma durumuda vardır. Ama marka red olsa bile com.tr alan adınızı kullanıma devam edebilirsiniz.


* Marka Başvurusu öncesinde bir araştırma yapılacak mı ve bu ücretlimi ?

Eğer siz hangi marka sınıfında başvuru yapacağınızı bilmiyorsanız sizin adınıza genel bir araştırma yapılacak olup, bunun için ilave bir ücret ödenmeyecektir.


* Marka Takibi yapılacak mı ?

Markanız ile ilgili olan red, itiraz veya tescil yazısı gibi bildirimler yapılmayacaktır. Kampanyamız sadece başvuru kampanyasıdır. Takip edilmesi istediğiniz başvurunuz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.


*Marka Başvurum ile ilgili gelen itiraza cevap yazacakmısınız ?

Hayır. Bu bir başvuru kampanyası olduğu için bir itiraz yazılmayacaktır. Bir itiraz gelmesi durumunda karşı görüş yazılmasını istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.


* Şahış olarak marka başvurusunda bulunabiliyormuyum ?

Evet. Marka başvurusu yapmak için firma olmanıza gerek yok. Kimlik bilgileriniz ile başvuruda bulunabiliriz.


* Ücrete marka tescil harç ücreti dahilmidir ?

Evet kampanya ücretimize tek sınıflı harç ücreti dahildir. İki sınıf olarak yapılamak istenirse ilave harç ücreti yatırmanız gerekir. 299 TL dışında marka tescil harcı çıkana kadar ilave bir ücret ödemezsiniz.


* Tescil harcı çıktı. Şimdi ne yapmam gerekir ?

Tescil harcı çıkan markayı tescil ettirmek zorunda değilsiniz. Dilerseniz tescil harcınız ödeyerek markanızı tescil ettirebilirsiniz.


* Diğer sorularınız için pm ile iletişime geçebilirsiniz.