ICANN Beşinci Orta Doğu DNS Forumu, Bölge Genelinde Katılımcılarını bekliyor!

25-26 Nisan tarihlerinde alan adı sektöründe ortaya çıkan eğilimler, DNS vb. ilişkili konuların işleneceği ICANN, Beşinci Orta Doğu Alan Adı Sistemi Forumu’nun ev sahipliğini bu yıl 2 gün boyunca başkent Ankara ‘da BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı) üstleniyor. Foruma yurt içi ve yurt dışından birçok sektör temsilcisinin katılımı bekleniyor.

2017’de Mısır Ulusal ******* Düzenleme Kurumunun ev sahipliğini yaptığı dördüncü forumun teması “Orta Doğu’da Dijital Varlığın Güçlendirilmesi” olarak belirlenmiş olup bu yılın teması ve program bilgileri henüz belli değil. Dördüncü forumda Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan bölgesel perspektifler ve 1000’den fazla yeni genel üst düzey alan adının tanıtılmasıyla ortaya çıkan yeni sektör eğilimleri ve küresel alan adı piyasalarına ilişkin konular yer almıştı.

Ankara’da ise en son Eylül 2016’da NIC.tr ile ortaklaşa bir DNSSEC çalıştayı ve 2017’de yılında da İstanbul’da, açılışını ICANN Türkiye Genel Müdürü David Olive’nin yaptığı ve ayrıca açılış konuşmacısı olarak BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan’ın katıldığı bir ICANN DNS Forumu düzenlenmişti.

Konuşmacılar ve programa ilişkin detaylar;

http://www.domainog.com/icann-5-ortadogu-alan-adi-sistemi-forumu-ankarada/

..