Alan adı park etmek en azından benim başta düşündüğüm kadar zor değil. Karmaşık hiç değil. Bir alan adınızı hosting'inize park ettiğinizde ona yönlenir, hepsi bu.

Mesela elimde bir web sitem olsun. asd.com. bu alan adını bir hosting ile aktif olarak kullanıyorum. bir de zxc.com diye alan adım olsun. zxc.com'a girildiğinde asd.com'a yönlenmesini istiyorsam zxc.com'u asd.com üzerinde olan hosting'e park etmeliyim.

Örnek üzerinden devam edecek olursak öncelikle zxc.com'un isim sunucusu (nameservers veya kısaca dns olarak da bilinir) ayarlarını asd.com'unkiler ile aynı yapmalıyım. hosting sağlayıcımın bana hosting'i alırken verdiği isim sunucu adresler var: ns1.hostum.com, ns2.hostum.com ... Bu adresleri kullanarak zxc.com için isim sunucusu ayarlarını yaptım. İsim sunucuları en geç 3 gün içinde, normal olarak 1 gün içinde aktif olur.

O sırada asd.com'dan cpanel'imize (veya kullandığınız herhangi başka hosting yönetim paneline) giriyoruz ve "parked domains" veya "park edilmiş alan adları" gibi bir başlığa sahip olan alana giriyoruz. Gerekli bilgileri girerek -ki bu genelde sadece park edilecek alan adının adresi olur- işlemi tamamlıyoruz. Eğer beceremezseniz (ben becerememiştim mesela :D) hosting sağlayıcınıza destek bildirimi yaparak onlardan halletmelerini isteyebilirsiniz.

3 gün sonra kusursuz çalışan bir yönlendirmeniz oluyor. Eğer bu yönlendirme bilgisayarınızda çalışmıyorsa cookie'lerinizi silip deneyebilirsiniz. Her şeyi doğru yaptıysanız olmamasına olanak yoktur zaten.

NOTUNGEN: hositng saglayıcınızdan mutlaka park hizmeti olup olmadığını ve hesabınızdaki park hakkı sayısını öğrenmeyi unutmayın!